Відбулась зустріч керівника Чопської митниці з випускниками Академії митної служби

На початку розмови Олександр Іванович особисто познайомився з кожним молодим спеціалістом та наголосив на пріоритетності і значенні митної служби для розвитку держави, важливості формування митної політики та основній її функції – захисті економічних інтересів нашої країни. Безумовно, це пов’язано з відповідальною роботою та вихованням майбутніх кадрів для митної системи, наставництвом яких займатиметься фаховий колектив Чопської митниці. Також очільник митного органу ввів в курс випускників про головні завдання, поставленні на сьогодні перед усім колективом Державної митної служби України Ігорем Калєтніком – це запровадження електронного декларування, неприпустимість черг перед пунктами пропуску, обмін інформацією іноземних митних служб щодо вагових та кількісних характеристик транспортних засобів до прибуття у зону митного контрою та посилення протидії контрабанді.

Вже за кілька днів перебування в Чопській митниці молоді фахівці ділилися з процесом адаптації та набуття досвіду митної справи. Водночас Олександр Іванович зосередив увагу молоді на необхідності їх ґрунтовних знань в процесі роботи у різних підрозділах митниці. Зокрема, потрібно у стислі терміни набути практичних навичок з митного оформлення, ідентифікації товарів, способи визначення їх вартості, виявлення порушень митного законодавства тощо.

Також головний митник області наголосив на суворому дотриманні новоприйнятими працівниками етики поведінки державного службовця та правил носіння форменого одягу.

Насамкінець зустрічі Олександр Іванович підкреслив, що кожен молодий спеціаліст має постійно підвищувати свій професійний рівень, та побажав вчорашнім випускникам кар’єрного росту, успішної реалізації професії митника, повідомила zakarpatpost.net  Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.