Американці відклали дефолт до кінця 2012 року

Межу держзапозичень США буде піднято і коштів вистачить до 2012 року включно. Таку заяву зробив сенатор Чарльз Шумер. США дефолт поки не загрожує. На переговорах демократів з республіканцями було досягнуто домовленості про підвищення держборгу країни, повідомив сенатор Чарльз Шумер.

За його словами, майбутнє скорочення держвитрат не повинно торкнутися виплат і пільг, передбачених програмами соціального страхування та медичної допомоги Medicare і Medicaid. При цьому він вважає, що в законопроекті слід закласти скорочення витрат на оборону, обсяг яких буде пропорційний скороченню дискреційних витрат у цивільних областях.

Шумер також додав, що ключовим питанням триваючої дискусії залишається механізм реалізації передбачених законом заходів щодо зниження дефіциту скарбниці.

Раніше президент США Барак Обама зізнався, що “не може гарантувати” виплату пенсій у серпні, оскільки у федеральній скарбниці може просто не вистачити грошей.

Причина цього, за словами президента, у невирішеному питанні про збільшення допустимого розміру держборгу США.

Нагадаємо, за останніми даними, опублікованими казначейством США, операційний баланс держави з найбільшою економікою в світі становить 73,7 млрд доларів, у той час як в резерві дітища Стіва Джобса Apple, згідно зі звітом компанії, 76,4 млрд, повідомляє BBC.

28 липня нижня палата конгресу США в черговий раз відклала голосування з питання про підйом межі державного боргу (зараз межа становить 14,3 трлн доларів).

tsn.ua