Доктор богослов’я Ужгородської богословської академії обраний єпископом Шахтинським і Мілерівським

27 липня 2011 року в Синодальному залі Київської Митрополії в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Святійшого Патріарха Кирила відбулося виїзне засідання Священного Синоду Російської Православної Церкви.

Під час засідання Священного Синоду РПЦ було прийнято ряд рішень стосовно життя та діяльності Російської Православної Церкви, серед яких і рішення (журнал № 70) про обрання намісника Спасо-Преображенського чоловічого монастиря, першого проректора Рязанської православної духовної семинарії, доктора богослов’я, ігумена Ігнатія (Депутатова) єпископом Шахтинським і Мілерівським.

Біографічні дані новообраного єпископа:

Ігумен Ігнатій (Депутатов Олексій Михайлович), народився 22 січня 1977 року в родині священика в селі Туголес Шатурського району Московської області. З 1984 по 1994 рік навчався в середній школі № 5 міста Шатури. З 1994 по 1996 рік навчався в Рязанському православному духовному училищі. У 1996 році поступив на 3-й курс Самарської духовної семінарії, яку закінчив у 1998 році. Рішенням Педогогіческого Ради Самарської духовної семінарії направлений в розпорядження Рязанського Єпархіального Архиєрея і рекомендований на вступ до Санкт-Петербурзьку православну духовну академію, в яку вступив в цьому ж році.

Після закінчення навчання в академії, рішенням Навчального Комітету РПЦ в 2002 році, був направлений в розпорядження Керуючого Рязанської Єпархією, для викладацької діяльності в Рязанському православному духовному училищі, в якому був прийнятий викладачем навчального предмету «Біблійна історія».

У храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова Рязанського православного духовного училища 27 жовтня 2002 митрополитом Рязанським і Касимівське Симоном пострижений в чернецтво та мантію з ім’ям Ігнатій, на честь священномученика Ігнатія, єпископа Скопинського, вікарія Рязанської єпархії. У храмі святого праведного Лазаря міста Рязані 31 жовтня 2002 митрополитом Симоном був висвячений в сан ієродиякона, а 4 листопада того ж року в Миколаївському храмі міста Скопіна Рязанської області висвячений в сан ієромонаха. 23 липня 2003 року архієпископом Рязанським і Касимівським Павлом ієромонах Ігнатій призначений проректором з виховної роботи Рязанського православного духовного училища. З вересня 2003 року був призначений викладачем навчальних предметів: «Пастирського Богослов’я», «Гомілетики» і «Основ соціальної концепції Російської Православної Церкви».

До дня Святої Пасхи 2004 року Святіший Патріархом Московським і всієї Русі Олексієм ІІ нагороджений правом носіння наперсного хреста.

З 2004 по 2007 рік був слухачем аспірантури Московської православної духовної академії при Відділі зовнішніх церковних зв’язків Російської Православної Церкви. З 15 березня 2005 року указом архієпископа Рязанського і Касимівського Павла на нього було покладено обов’язки благочинного храмів семінарії з залишенням на посаді проректора з виховної роботи Рязанської православної духовної семінарії, перетвореної з духовного училища в 2004 році.

Рішенням Священного Синоду від 6 жовтня 2005 року ієромонах Ігнатій був призначений намісником Спасо-Преображенського чоловічого монастиря міста Рязані.

За поданням архієпископа Павла до дня Святої Пасхи 2007 Святійшим Патріархом Олексієм ІІ був возведений у сан ігумена.

У 2008 році ігумен Ігнатій закінчив Рязанський державний університет ім. С.А. Єсеніна та здобув кваліфікацію юриста.

27 травня 2009 указом архієпископа Рязанського і Касимівського Павла ігумен Ігнатій призначений першим проректором Рязанської православної духовної семінарії з питань координації навчально-виховної та адміністративно-господарської роботи.

В червні 2009 року, після підготовки та захисту магістерської роботи, ігумен Ігнатій здобув освітньо-кваліфікаційний рівень та кваліфікацію магістра богослов’я в Ужгордскій укранській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія, а 24 грудня цього ж року, на засіданні Спеціалізованої Вченої ради академії, захистив докторську дисертацію на тему “Іконошанування в світлі визначень Вселенських соборів Православної Церкви” (над якою працював протягом семи років, після закінчення Санкт-Петербурзької православної духовної академії), з присвоєнням йому наукового ступеня доктора богослов’я.

Прес-служба УУБА-КаУ

 http://karpatnews.in.ua