В Україні кількість пільговиків на вступ до вишів обмежили на третину

Цього року позаконкурсний вступ повністю ліквідовано, що зменшило на третину кількість пільговиків. В Україні кількість пільговиків на вступ до ВНЗ у 2011 році обмежили до 25%. Про це повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань науки та освіти Максим Луцький.

“Кількість пільговиків обмежили цього року до 25%. І питання позаконкурсного вступу, як було раніше, ліквідували повністю, тобто ви можете додатковий стимул отримати за гарне навчання, але на позаконкурсних умовах такого більше не буде”, – наголосив він.

Як пояснив чиновник, мається на увазі, якщо раніше абітурієнт був призером Малої академії наук, то він вступав в будь-який вищий навчальний заклад на позаконкурсній основі.

“Тепер ви можете отримати додатково до 20 балів за рахунок доуніверситетської підготовки і до 50 (балів) – це за рахунок олімпіад: 50, 40, 30 балів додатково (за місця відповідне перше, друге, третє)”, – сказав Луцький.

Нагадаємо, що у 2011 році зарахування до ВНЗ відбуватиметься на основі конкурсного відбору, який враховує суми балів результатів зовнішнього незалежного оцінювання, шкільного атестату та додаткових балів.

tsn.ua