Закарпаття: В Іршавському райвідділі міліції діє «Телефон довіри»

Чергову частину часто називають візитною карткою Іршавського райвідділу. Колектив невеликий, всього 9 чоловік. Їх роботу організовує заступник начальника штабу Іршавського РВ УМВС майор міліції Сергій Волошиновський.
Номер телефону спецлінії «102», мабуть відомий кожному громадянину. Як тільки трапляться лихо: когось обікрали, пограбували, побили, трапилось ДТП, не можуть вгамувати сімейного дебошира, чи хулігана на вулиці, люди відразу звертаються до міліції. Кожне повідомлення, яке надходить на «102», не залишається не поміченим.

Чергова частина Іршавського райвідділу працює цілодобово, без вихідних, без свят і без перерв – розповів в.о.начальника Іршавського РВ УМВС підполковник міліції Мирон Лещишин, згідно із чинним законодавством, з нормативними документами МВС України, проводиться прийом заяв та повідомлень громадян. Всі звернення громадян реєструються у спеціальному журналі. З початку року до чергової частини Іршавського райвідділу  надійшло понад 840 звернень та повідомлень громадян про скоєні злочини та пригоди.

Як тільки поступає повідомлення, оперативний черговий райвідділу організовує роботу слідчо-оперативної групи, яка за кілька хвилин виїжджає на місце пригоди. За добу може бути і 4-5викликів, інколи і більше. Часто трапляється, що чергові змушені по тривозі піднімати весь особовий склад райвідділу і, незважаючи на погодні умови, вдень і вночі  йти на допомогу. Невипадково, мабуть, оперативному черговому підпорядковуються всі наряди, задіяні на території Іршавського району для охорони громадського порядку.

Люди, які «телефонують на «102», завжди перебувають у збудженому стані, розмовляти з ними дуже важко, доводиться заспокоювати. Буває, черговий вимушений задати телефонному співбесіднику запитання , а у відповідь чує:  – я буду скаржитись. Але ж черговий повинен знати максимум, щоб правильно спрацювати: можливо, потрібна не тільки міліція, а й лікар чи інший фахівець.

Особливо напруження у черговій частині панує у нічний час: коли з різних куточків району громадяни просять допомогти розібратися в сімейних сварках, коли зачиняються розважальні заклади, кафе, бари, ресторани,  працівники цих закладів звертаються про допомогу, так як відвідувачі вчиняють хуліганство. Також напружений період у черговій частині під час проведення культурно-масових заходів, коли відпочиваючі звертаються  відносно припинення правопорушень на вулицях та в  громадських місцях. Отож кожен робочий день керівництва Іршавського РВ УМВС розпочинається з відвідин саме чергової частини, де дізнаються яка ситуація в районі, як зреаговано на кожне повідомлення, що надійшло до чергової частини.

Чергову частину часто називають візитною карткою Іршавського райвідділу. Колектив невеликий, всього 9 чоловік. Їх роботу організовує заступник начальника штабу Іршавського РВ УМВС майор міліції Сергій Волошиновський. Тут працюють працівники міліції, які мають чималий досвід у роботі і вміють працювати з людьми. Зокрема, всі оперативні чергові мають вищу освіту, працювали раніше на інших посадах у райвідділу, де себе показали професіоналами: це майор міліції Олександр Капцош, капітани міліції Руслан Штефаньо, Михайло Биба та старший лейтенант міліції  Євген Шестак. Та й помічники оперативних чергових Василь Лупак, Михайло Олашин, Василь Копин та Іван Куртинець у міліції не перший рік.

Слід нагадати, що в Іршавському райвідділі діє й «Телефон довіри», який забезпечує оперативний і безпосередній зв»язок працівників міліції з громадянами. Інформація, яка надходить на «Телефон  довіри», дозволяє не лише виявляти правопорушення та викривати громадян, котрі їх вчинили, а й дізнаватися про думку громадськості стосовно роботі райвідділу.

Отже, якщо Ви маєте будь-яку інформацію про злочин за телефонуйте за номером «Телефону довіри» Іршавського РВ УМВС 2-27-49. Також при вході   на площадці 1 поверху адміністративного будинку райвідділу діє «Скринька довіри», через яку  громадяни можуть також надавати інформацію.  Конфеденційність та анонімність гарантуємо.

Віта Горзов,Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області