Олександр Кеменяш: “Здоровий глузд підказує, що Тимошенко має виграти суд, але вітчизняне правосуддя керується не законами України, а цьогомоментною політичною доцільністю”

Гучні обвинувачення проти Юлії Тимошенко у перевищенні службових повноважень під час підписання газових угод 2009 року в ході судового засідання перетворюються на мильну бульбашку.

Народний депутат України від фракції “Батьківщина-БЮТ” Олександр Кеменяш вважає, що після місяця судових засідань ситуація з розглядом справи у Печерському суді складається на користь Юлії Тимошенко.

“Ми бачимо, що телетрансляцію судового засідання заборонили, оскільки справа розсипається на очах, – зазначає О. Кеменяш. – Свідки, яких викликала сторона обвинувачення, щоб підтвердити провину Юлії Володимирівни, по-суті дали свідчення на користь  екс-Прем‘єра.

Порушення права Ю. Тимошенко на захист є очевидним не тільки для фахівців і журналістів, але й для пересічних громадян. Не треба бути фаховим юристом, щоб зрозуміти, що жоден адвокат не може за три дні вивчити документ обсягом п‘ять тисяч сторінок, але пан суддя дав адвокатам Юлії Тимошенко саме стільки часу на ознайомлення зі справою.

Все це є  політичною розправою над лідером опозиції. Документальне підтвердження причетності Адміністрації Президента до цієї справи днями опублікувала “Українська правда”. Політичну складову в справі Тимошенко бачать і представники інших країн. Як відомо, своє занепокоєння висловили США, високопосадовці ЄС та керівники правозахисних організацій світу.

Сама Юлія Тимошенко відкрито заявляє, що судилище відбувається під наглядом Президента В. Януковича, і  в разі винесення  звинувачувального вироку вона обов’язково оскаржуватиме його в міжнародних судах, судді яких відомі своєю політичною незаангажованістю.

Я пильно стежу за перебігом судових засідань, здоровий глузд підказує, що Тимошенко має виграти суд, але вітчизняне правосуддя керується не законами України, а цьогомоментною політичною доцільністю.

zakarpatpost.net