Закарпаття: Прокуратура відправила до суду кримінальну справу прикордонника, який незаконно переправляв людей за кордон

Нагадаємо, що 9 червня цього року співробітники СБУ затримали особу, яка переховувалася від органів слідства з 2008 року. Затриманий – колишній прикордонник, організував у вересні 2007 року незаконне переправлення громадян Росії – жінки та її чотирьох дітей, через державний кордон України.Під час перетину кордону від переохолодження загинули троє дітей. Каміса Джамалдінова, громадянка Російської Федерації, зі своїми чотирма неповнолітніми дітьми прагнула потрапити до Словаччини. Оскільки виїхати до європейської країни легально не змогла, вона вдалася до незаконного переправлення. У цьому за 2 тисячі 700 доларів США Камісі погодився допомогти колишній прикордонник.

Нелегалів на автомобілі доставили до села Жорнава, що на Великоберезнянщині. Звідти вони пішли у бік українсько-словацького державного кордону.

За свідченнями потерпілої, громадяни України, причетні до її незаконного переправлення, залишили Камісу разом із неповнолітніми дітьми в незнайомій лісистій місцевості. Жінка три доби блукала лісом. Там від важких погодних умов загинули її троє доньок.  На четвертий день Камісі вдалося дійти до Польщі з дворічним сином, де вона була виявлена прикордонною вартою Польщі.

Слідчі УСБУ в Закарпатській області стосовно громадянина України Б., організатора незаконного переправлення громадян через кордон, порушили кримінальну справу за ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України. 

4 серпня прокуратура Закарпатської області затвердила обвинувальний висновок та скерувала цю кримінальну справу до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.