Перший закарпатський Summer Dance Camp зібрав більше 90-та танцюристів та хореографів

З 15 по 25 липня дев’яносто дві людини, які пов’язали своє життя з танцями, зібралися на перший Закарпатський Summer Dance Camp. Танцюристи та хореографи спілкувалися, обмінювалися досвідом та вивчали нові рухи на одній з баз відпочинку у селі Поляна.

Ініціаторами літнього табору виступила студія сучасного танцю “Бліц”. Учасниками стали танцювальні колективи “Сучасник” з Мукачева, “Тотем” з Києва, вечірня школа “Soul B”, ССТ “Бліц” та відомий балет хореографа Раду Поклітару “Kiev Modern балет”. Щодня для учасників табору проводилися по три майстер-класи з різних хореографічних стилів. Серед викладачів – запрошені гості з України та Росії. Особливо запам’ятався танцюристам “контемп” від хореографа з Санкт-Петербурга Івана Бєлозєрцева. Поруч з цим, багато нового танцюристи винесли й з майстер-класів з джаз-модерну від Кристини Шишкарьової та уроків хіп хопу й хаусу від Антона Старченка.

Хореограф студії сучасного танцю “Бліц” Іштван Федьо розповів сайту про перший Закарпатський Summer Dance Camp.

“Ідея літніх тренувальних таборів – це не наше ноу-хау. Подібні речі практикуються не лише в Європі, а й в багатьох областях України. Втім, в Закарпатті чомусь раніше ніхто не наважувався провести виїзний тренувальний табір. Не зважаючи на відсутність досвіду в організації такого роду заходів, все пройшло на диво добре та результативно. Всі учасники задоволені, а запрошені хореографи в захваті від Закарпатської природи. Приємно, що приїжджі педагоги побудували свою роботу так, що зрештою у “Бліца” з’явилося дві нових постановки. Перший танець – філософський модерн, де у пластиці відображається текст однієї з пісень Земфіри. Другий номер – зовсім інакший, це сучасний хіп хоп під музику Джастіна Тімберлейка”.

Організатори табору переконують, що відтепер проводитимуть його регулярно та розширюватимуть географію учасників та тренерів.

zakarpattya.net.ua