Читайте в черговому номері газети «НЕДІЛЯ»: Чи є проблеми «тротуарної» торгівлі у Закарпатті насправді проблемами?

А ще у новому номері газети Вас зможуть зацікавити події, що сталися на цьому тижні у Закарпатті, Україні та світі, кримінальні новини краю, погода на серпень, телепрограма та багато цікавих новин. Шукайте газету «НЕДІЛЯ» у приватних розповсюджувачів преси та у кіосках «Укрпошти».

Вродило! Чи є проблеми «тротуарної» торгівлі у Закарпатті насправді проблемами?

Їмо ми щодня. І продукти купуємо часто. Принаймні, через день. Дослідження соціологів, статистика, яка, як відомо, знає все – свідчать: понад 70% заробітку пересічної української родини витрачається на продукти. При цьому, налякані розповідями про генномодифіковані продукти, єгипетську картоплю, китайську гречку і ковбасу із сої, закарпатці стараються купувати їжу на ринку, віддаючи перевагу базарним рядам перед полицями супермаркетів.

От і везуть господині кошики із молоком, сметаною, яйцями, пучками кропу, петрушки, моркви, баночками з ягодами, горіхами і медом до міст, містечок, райцентрів. Найчастіше, до Ужгорода і Мукачева, де мешканці панельних і цегляних багатоповерхових коробок охоче розкуплять після символічного торгу і сальце (точно без антибіотиків і стероїдів), і домашнє вино (гарантовано не порошкове), і курочку (жирну і жовтеньку, що годиться на левеш) і решту продовольчого добра, зрощеного в екологічно чистому закарпатському селі. Тільки от… Де б продати це все, так аби і покупець не робив великий гак, йдучи з роботи і… міліція не ганяла…

Детальніше про ринкову епопею читайте у матеріалі журналіста Олександра Поповича у №31 газети «НЕДІЛЯ» від  5 серпня

 Із щоденника Сергія ФЕДАКИ… Ритми

Наближається 20 років від дати проголошення сучасної української державності. Уявляю, скільки людей зараз аналізує цю не надто вдалу шахову партію. І ті, кому це належить зі службового обов’язку, і мільйони просто піддослідних кроликів. Аби не бути суб’єктивним, доводиться порівнювати з історичними аналогами. Найлегше, що напрошується – перші 20 років Радянської держави: від кривавих революції і громадянської війни до не менш кривавого Великого Терору…

Детальніше роздуми професора УжНУ Сергія Федаки читайте у №31 газети «НЕДІЛЯ» від  5 серпня

Перший паспорт – у сорок років отримала мешканка Окремого хутора Маргарета Сухан

Сорокарічна Маргарета Сухан свій перший у житті паспорт громадянки України отримала минулого понеділка – доти взагалі не мала ніякого документа, який би посвідчував її особистість.

Детальніше читайте у матеріалі журналіста Михайла Папіша у №31 газети «НЕДІЛЯ» від  5 серпня

zakarpatpost.net