120 юних закарпатців три тижні проведуть в таборі «Мрія», що в селі Лісарня на Мукачівщині

Це виключно діти з малозабезпечених та багатодітних сімей. Нагоду оздоровитися вони отримали завдяки добрій волі та сприянню нашого земляка міністра МНС, депутата обласної ради Віктора Балоги.

Минулої неділі юні відпочивальники вже освоювалися в одному з найкращих таборів краю. І навіть дощ не зміг попсувати малечі настрою – занадто багато позитивних емоцій було в кожного.

– Мені дуже сподобалося, – не приховуючи радості зізнається десятирічний Василь, оглянувши навколишню територію та будинок для проживання, – тут гарно і цікаво, ось річка, озерце, майданчики, є де побігати, погратися…

Зрозуміти захоплюючі враження дітей можна, особливо, якщо врахувати той факт, що відпочиває в такому таборі дехто з них чи не вперше. Адже так сталося, що обділені вони достатньою батьківською турботою і піклуванням, подбати про їх літнє дозвілля і нікому, і дуже часто ні за що.

Бо переважно, це діти-сироти та напівсироти, або ж ті, хто виховується в багатодітних сім’ях чи в опікунів. І накопичити потрібну суму для оздоровлення в таборі такі родини просто не можуть. А дітлахам здебільшого залишається лиш мріяти про відпочинок та заздрісно дивитися на своїх ровесників, які повернулися з літніх таборів, слухати їх розповіді про цікаво проведений час. Та хіба що вірити: колись і їхні надії справдяться.

Тепер завдяки широкомасштабному благодійному проекту «З любов’ю і турботою до дітей», що вже кілька років реалізується в краї за сприяння Віктора Балоги, і покликаний допомогти в першу чергу саме соціально незахищеним родинам, ця мрія для більш ніж сотні юних закарпатців стала реальністю.

Попереду на них чекає чудовий відпочинок, поєднаний з добре організованим дозвіллям, в затишних будиночках ДОК «Мрія»; насичена культурно-розважальна програма, різноманітні спортивні змагання, повноцінне харчування. А ще спілкування з ровесниками, пошук нових друзів і незабутні табірні «пригоди». Одне слово, все як у сотень тисяч інших дітей.

Та найголовніше – ці обділені батьківською любов’ю хлопці й дівчата зрештою відчують увагу і турботу до себе. А ще зрозуміють таку важливу та необхідну кожному з них істину: в цьому багатогранному світі, у наш нелегкий час є люди, яким не байдужа твоя доля, і котрі з власної доброї волі завжди готові допомогти, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.