Арешт Тимошенко: оприлюднено аудіозапис засідання суду

Тимошенко було змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт через те, що вона неповажно ставилася до суду і весь час порушувала порядок. Стали відомі нові подробиці причин арешту екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Як відомо, у п’ятницю, 5 серпня під час розгляду газової справи Печерським районним судом міста Києва свідком виступав чинний прем’єр Микола Азаров.

Він дві години простояв за трибуною. Однак свідчень дав небагато. Суддя раз по раз знімав питання, що ставила Тимошенко і весь час робив зауваження: або питання недоречне або підсудна ображає свідка. Коли Тимошенко змогла вступити у діалог з Азаровим, він перетворився на сварку.

Микола Азаров: “Не Тимошенко говорити про корупцію! Оскільки основна корупція припадає на 95-й-98-й рік, коли саме компанія Тимошенко заводила газ на Україну. Це привело до величезних збитків для країни. І тому я б на місці пані Тимошенко згадав її позицію в ті роки”.

Юлія Тимошенко: “Про корупцію свого сина запитайте, якому ви відстьогуєте з бюджету кожний день. І всю власність ДПА на компанію свого сина перекачали. І ви ще про корупцію щось говорите”.

Суддя Родіон Кірєєв: “Підсудна! Ви перешкоджаєте встановленню істини у справі!” Після цього прокурор Лілія Фролова підвелася і попросила суддю заарештувати Тимошенко.

 Однак, після перерви суддя Кірєєв зачитав своє рішення: “Тимошенко порушує порядок і судові процедури, а сьогодні ще й на засідання спізнилась. Відтак суд постановив змінити їй запобіжний захід на перебування під вартою”.

Уже за кілька хвилин екс-прем’єра під галас присутніх депутатів-бютівців конвой вивів із зали. Наручники на Тимошенко у залі не вдягали, про це вона попросила сама.

5 серпня суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Суд над нею продовжиться 8 серпня.

Як відомо,Тимошенко звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу.

tsn.ua