Адвокати Тимошенко подадуть апеляцію до суду на рішення про арешт екс-прем’єра

Захист екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко подасть 7 серпня апеляцію на рішення Печерського суду про арешт Тимошенко до Апеляційного суду Києва.

Про це повідомив народний депутат Сергій Власенко.”Апеляція готова. Апелюємо ми безпосередньо до Апеляційного суду Києва сьогодні”, – сказав Власенко. За його словами, ухвала по апеляції буде винесена протягом п’яти днів.

Нагадаємо, прокурор зі сторони обвинувачення у справі Тимошенко Лілія Фролова зазначила, що наразі захист екс-прем’єра не має підстав для подання клопотання про зміну запобіжного заходу.

“Арешт буде діяти стільки, скільки цей запобіжний захід не буде змінений”, – уточнила вона. Вона уточнила, що запобіжний захід Тимошенко може змінити лише Печерський райсуд Києва.

Нагадаємо, 5 серпня головуючий у газовій справі суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Суд над нею продовжиться 8 серпня.

Як відомо,Тимошенко звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. За статтею, яку їй інкримінують, колишньому главі уряду загрожує до 10 років позбавлення волі.

tsn.ua