Закарпаття: Жахлива аварія зі смертельними наслідками сталася на Виноградівщині

Близько другої години ночі у травматологічне відділення районної лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм м’яких тканин голови, грудної клітки доставили 21-річну виноградівку. Тілесні ушкодження потерпілої вказували на те, що дівчина, найімовірніше, потрапила в аварію.

Незважаючи на те, що у літню пору стан доріг зазвичай задовільний і видимість непогана, все ж на автошляхах продовжують траплятися аварії. Причиною більшості ДТП в основному є, так би мовити, людський фактор. Тобто, водії перевищують допустиму швидкість, особливо на ділянках магістральної дороги державного значення Київ – Чоп, де як відомо, чудове асфальтне покриття і кілька смуг руху, також чимало автовласників дозволяють собі у пізню пору сідати за кермо у стані сп’яніння.

Жахлива аварія зі смертельними наслідками сталася нещодавно на Виноградівщині. Близько другої години ночі у травматологічне відділення районної лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм м’яких тканин голови, грудної клітки доставили 21-річну виноградівку. Тілесні ушкодження потерпілої вказували на те, що дівчина, найімовірніше, потрапила в аварію. Медики сповістили про пацієнтку працівників міліції.

Пізніше з’ясувалося: виноградівка справді травмувалася під час ДТП, котра мала місце у райцентрі на одній з головних вулиць. Саме туди і виїхала вночі слідчо-оперативна група. Вже на місці правоохоронці встановили, що дівчина їхала в якості пасажира в автомобілі ВАЗ, котрий належить 58-річному жителю одного із сіл Виноградівського району. Цей чоловік, правда, не керував своїм авто, а їхав на передньому пасажирському сидінні. Бути за кермом тієї ночі доручив своєму другові й односільчанину. Наразі достеменно невідома причина, через яку водій не впорався з керуванням транспортного засобу і з’їхав у кювет. На жаль, уникнути там лобового зіткнення з бетонним містком автомашині не вдалося.

Внаслідок удару власник автомобіля, котрий, нагадаємо, їхав на передньому пасажирському сидінні, отримав травми, несумісні з життям. Він помер відразу на місці ДТП. Інша пасажирка, про яку йшлося вище, пізніше була доставлена в лікарню. А ось водій з місця аварії утік. Тепер працівники міліції розшукують його і з’ясовують причину такого вчинку чоловіка. Авто відправили на штрафний майданчик.

У Виноградівському районі у ці дні працівники міліції зафіксували ще одну дорожньо-транспортну пригоду за участі автомобілів марки ВАЗ. Трапилася вона зранку на відрізку шляху між селами Великі Ком’яти та Заріччя, що на Іршавщині. Як з’ясували співробітники Державтоінспекції, водій легковика ВАЗ, рухаючись у напрямку села Сільце, виїхав на смугу зустрічного руху і на мосту зіткнувся з іншим легковиком цієї ж марки.

Під час аварії травмувалися майже усі учасники. Найбільше дісталося водію першого автомобіля, його госпіталізували у реанімаційне відділення районної лікарні з важкою політравмою, переломом правого стегна і закритою черепно-мозковою травмою. Водій і пасажир другого ВАЗа відбулися забійними ранами і вивихами.

У нічну пору сталася днями дорожньо-транспортна пригода і в обласному центрі. О третій годині 20-річний ужгородець повертався додому своїм мотоциклом. За висновками спеціалістів, хлопець просто не дотримався безпечної відстані. Як наслідок, допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес», яким керував інший житель міста над Ужем. Від удару мотоцикліст отримав відкритий перелом ліктьової кістки і тупу травму черева.

Постраждав у цій аварії також пасажир мотоцикла, 21-річний ужгородець. У нього, як і в його товариша, діагностували перелом ліктьової кістки, тупу травму черева і забійні рани колінних суглобів. Обидва потерпілі госпіталізовані у лікарню, а транспортні засоби доставлені на штрафний майданчик.

Те, що зустрічна смуга руху таїть у собі чимало неприємних сюрпризів, відомо давно. Добре, якщо водії правильно користуються нею. Але ж, чого гріха таїти, є окремі автовласники, котрі дозволяють собі певні «лихацтва» на дорозі і йдуть на обгін часом у недозволених місцях, до того ж, маневруючи між потоком автомашин на дорозі. На Мукачівщині трапилася автопригода теж, тому що водій автомашини «Форд», яким керував житель одного із сіл Іршавського району, виїхав на зустрічну смугу. Нею саме прямувала інша іномарка «Вольво».

Викрутитися і уникнути аварії водіям обох автомашин не вдалося. Внаслідок зіткнення пасажир «Вольво» з політравмою госпіталізований у реанімаційне відділення Мукачівської ЦРЛ, а транспортні засоби чекатимуть подальшої участі на штрафному майданчику міліцейського райвідділу.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області