Закарпатські виші неофіційно об’єднали в один

Хоч у порядку денному нинішнього засідання Кабінету Міністрів, озвученому прем’єром Миколою Азаровим, питання об’єднання вишів не значилося, за неофіційною інформацією, уряд все ж ухвалив постанову про створення об’єднаного закарпатського вишу на основі чотирьох існуючих – Ужгородського національного, Закарпатського та Мукачівського  державних університетів та Закарпатського художнього інституту.

Попередньо заклади ліквідують, а тоді об’єднають. Новий називатиметься – Закарпатський університет. Планується, що відразу ж він указом Президента отримає статус національного.
 
За попередньою інформацію, процес об’єднання має завершитися до початку нового навчального року. На цей час керуватиме новоствореним вишем тимчасово виконуючий обов’язків, або голова ліквідаційної комісії.
 
Чутки про форсоване об’єднання Мукачево.net підтвердив один з претендентів на посаду ректора новоствореного вишу Федір Ващук, який нині очолює ЗакДУ.
 
За його словами, абітурієнтам з приводу об’єднання вузів переживати не варто – всі вони стануть студентами єдиного вузу, а тому, по великому рахунку, навіть виграють від цього.
 
Зауважимо також, що на посаду очільника нового головного вишу області також активно «сватають» декана стоматологічного факультету УжНУ Юрія Пересту.

mukachevo.net