Закарпаття подружиться ще з двома європейськими регіонами

Наша область налагодить добросусідські відносини та підпише відповідний договір про співпрацю з двома європейськими регіонами – угорською областю Боршод-Абауй-Земплен та магістратом міста Відень.

Відповідні рішення схвалено на черговій сесії обласної ради. Також депутати  доручили голові обласної ради і голові обласної державної адміністрації підписати відповідні угоди про співробітництво.
 
Нагадаємо, що на початку червня закарпатська делегація на чолі з головою обласної ради Іваном Балогою з робочою поїздкою побувала в Австрії. Під час зустрічі з керівником федеральної  землі Відень пані Маріанною Клічка йшлося про підготовку масштабного договору між Закарпатською областю та магістратом Відня.
 
В кінці червня голова обласної ради Іван Балога в Ужгороді провів зустріч з головою ради загальних зборів  угорської області Боршод-Абауй-Земплен Роландом Менді та депутатом угорського парламенту, головою комісії з питань євровідносин Рігардом Гирчіком під час якої  було домовлено  про налагодження дружніх стосунків між нашими регіонами. Угорці пропонують  співпрацювати у таких сферах як протипаводковий захист, будівництво малих гідроелектростанцій, виноградарство та садівництво.
 
На сьогоднішній день Закарпатська область вже уклала угоди про співпрацю з Кошицьким та Пряшівським самоврядними краями (Словаччини), областю Соблч-Сотмар-Берег (Угорщина), повітами Сату-Маре та Марамуреш (Румунія), Підкарпатським воєводством (Польща) та округом Оберфранкен (Німеччина).

www.mukachevo.net