В Ужгороді планують відкрити польський візовий центр

Посольство Республіки Польща в Україні проводить тендер на визначення фірми-посередника, яка займатиметься візовими питаннями. Про це заявив в.о. Генконсула РП у Львові Анджей Дрозд. У Генконсульстві Республіки Польща у Львові вже чекають результатів цього тендеру.

Як зазначив Анджей Дрозд, вони не мають на це впливу. «Але думаємо, що найближчим часом цей процес матиме результат», – сказав він.  

У таких візових центрах громадяни зможуть подавати документи на відкриття візи у Генконсульстві РП у Львові і не будуть змушені самостійно це робити. Центр бере на себе відповідальність у доставці документів і в максимально швидкі терміни виконання замовлення.

За словами Анджея Дрозда, перший такий візовий центр вони планують відкрити в Харкові. Також, можливо, і у Львові. Якщо ці структури покажуть гарні результати, то тоді ще, можливо, в Чернівцях, Ужгороді.   «Але цей центр – це не структура, яка видає візи. Обробка документів все одно проходить в Генконсульстві. Просто, щоб розвантажити Генконсульство РП у Львові і зменшити черги людей, візовий центр візьме на себе функції в оформленні та подачі документів. Роль такого посередника – зробити це максимально професійно », – каже Анджей Дрозд.

Разом з тим, у людини буде вибір – подати документи самостійно або через посередників. Адже їхні послуги будуть платні. Однак, це цікава альтернатива для зайнятих людей, або для тих, хто проживає в інших містах.

rionews.com.ua