ЗМІ: судді Кірєєву надали особисту охорону

За деякими даними, Кірєєву в цілях безпеки приставлена ​​особиста охорона (правда, не зовсім ясно, яка – “Альфи” СБУ або міліцейська). Головуючому у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко судді Родіону Кірєєву забезпечена особиста охорона. Про це пише газета “Сегодня”, посилаючись на власні джерела.

Як повідомляється, за деякими даними, Кірєєву в цілях безпеки приставлена ​​особиста охорона (правда, не зовсім ясно, яка – “Альфи” СБУ або міліцейська).

“Крім того, йому могли видати табельну зброю. Такі заходи передбачені законом і вводяться постановою голови суду, на чиє ім’я суддя подає письмову заяву”, – сказав виданню екс-голова Печерського суду Микола Замковенко.

За його словами, свого часу охорона була і в нього – рішення про це приймав особисто президент, оскільки на суддю був здійснений замах.

“Але 100% гарантії особі, яку охороняють не дасть ніхто. І зі зброї він навряд чи встигне вистрілити. А якщо Кірєєву додана охорона, то це означає, крім усього іншого, що кожен його крок документують”, – зазначив Замковенко.

tsn.ua

Необхідність охорони Кірєєва пояснюється бажанням не допустити затягування справи Тимошенко.

“Якщо з Родіоном щось трапиться, якщо раптом він зійде з дистанції, наприклад, через серйозну хворобу, газову справу передадуть іншому судді, і той почне розгляд з самого-самого початку. Іншого просто не дано, і все закрутиться по-новому”, – заявив колега Кірєєва з Печерського райсуду Києва.