Закарпаття: За можливість «кайфонути» наркомани розраховувались із господарем горілкою

Закарпатська міліція продовжує спецоперацію «Мак-2011», під час якої з незаконного обігу вилучається марихуана та мак. Так, в будинку 47-річної жительки с.Білки Іршавського району правоохоронці знайшли та вилучили 300 грамів сухої макової соломки. Сама господиня переконує, що зберігала маковиння «просто так», без мети збуту. Цікаво, правда, яку страву з нього можна приготувати…
На земельній ділянці іншої пані, 22-річної жительки Ужгорода, міліціонери виявили та вилучили три кущі конопель, які вимахали вже на півтора метра у висоту.

Обідньої пори на вулиці Ужгорода співробітники відділу по боротьбі з наркотиками зупинили для перевірки підозрілого молодика. Професійне відчуття не підвело правоохоронців: у кишені шортів затриманого знайшли та вилучили три грами марихуани.

А житель свалявського села Сасівка незаконно надавав свій будинок любителям покурити «травку», за що ті розраховувалися з господарем… горілкою. За подібні дії ст. 317 ч.2 Кримінального кодексу України (утримання місць для виготовлення та вживання наркотиків) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.