Закарпаття: 5 незаконних мігрантів затримали біля українсько-словацького кордону

Вчора 16 серпня, близько ранку на відстані ста метрів від лінії державного кордону прикордонним нарядом прикордонний патруль від відділу прикордонної служби «Кам’яниця» було помічено двох невідомих осіб, що рухалися в сторону українсько-словацького кордону, помітивши правоохоронців невідомі почали втікати. Оскільки порушники не реагували на голосові команди, прикордонникам довилося здійснити два попереджувальний постріл в гору з пристрою для відстрілу гумових куль «Форт-12Р».  На що також втікачів не відреагували, після чого  на затримання було пущено  службового собаку, яка і затримала одного із «спринтерів». Ним виявився місцевий житель.

 Після прибуття групи реагування, на даній місцевості прикордонники організували пошук, на можливу наявність «шукачів кращої долі», і не дарма на відстані 50 метрів від лінії інженерно технічних споруд, охоронцями кордону, на деревах було  помічено одного, а згодо ще чотирьох незаконних мігрантів. Спустившись на землю один з затриманих намагався  втекти та почувши попереджувальний постріл, який був здійснений в гору – зупинився.

Доставивши затриманих на відділ прикордонної служби, правоохоронцям вдалося з’ясувати, що затримані являються громадянами  Афганістану, п’ять чоловіків, без документів намагалися перетнути українсько-словацький кордон та потрапити до країн Євросоюзу з метою пошуку кращої долі.

Наразі всі затримані незаконні мігранти знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, до встановлення обставин правопорушення.

Слід також сказати, що цього ж дня  в місті Ужгород  прикордонниками було виявлено та затримано, ще дев’ять осіб,  з числа громадян Афганістану, Пакистану та Гвінеї,  що порушили правила перебування на території Закарпаття, повідомив zakarpatpost.net  начальник прес-служби  Чопського прикордонного загону старший лейтенант Сергій  БРОВКО.