Микола Вегеш: “Три закарпатські Виші – приєднуються до УжНУ”

Уряд вніс зміни до свого рішення:  Ужгородський національний університет став базовим навчальним закладом у процесі об’єднання закарпатських вишів, – про це повідомив Микола Вегеш в ході позачергової конференції трудового колективу УжНУ.  На порядок денний зборів було винесено питання про збереження державного вищого навчального закладу Ужгородський національний університет. Ректор УжНУ поінформував присутніх про рішення, яке прийнято Кабміном під час засідання у середу, 17 серпня.

«Цього тижня до мене звернулося проректори, декани, керівництво профспілки, які просили зібрати позачергову конференцію трудового колективу. Як відомо минулого тижня уряд прийняв розпорядження про злиття чотирьох закарпатських вишів в один новий – Закарпатський національний університет.  Під час чергової сесії обласної ради Віктор Балога пітвердив факт прийняття розпорядження. Він повідомив, що мав зауваження до цього проекту.

Що було і залишається важливим для колективу УжНУ? Для нас важливо збереження університету – УжНУ. Я як ректор, є наймана особа, яку обрав колектив, і я не хотів бути причетним до ліквідації структури, яку шість років тому очолив. Водночас  колектив нашого закладу висував умову, щоби ректором нового закладу став професор УжНУ. З  цими аргументами погодився і міністр МНС, куратор Кабміну Закарпатської області Віктор Балога і пообіцяв озвучити це питання на черговому засіданні Кабміну.

Ми підготували звернення до Президента, до Прем’єр-міністра, міністра освіти, науки, молоді та спорту, міністра МНС щодо об’єднавчого процесу. Сьогодні, на засіданні Кабінету Міністрів України за ініціативи Віктора Івановича Балоги внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів і протягом тижня Адміністрація Президента видасть новий документ. Ці зміни стосуватимуться наступного: по-перше: Закарпатський державний університет, Мукачівський державний університет та Закарпатський художній інститут приєднуються до Ужгородського національного університету. По-друге: студенти вищеназваних вузів після процесу приєднання стануть студентами УжНУ», – повідомив ректор УжНУ, депутат обласної ради Микола Вегеш.

zakarpatpost.net