Закарпаття: Губернатор зобов’язав усіх голів РДА до 29 серпня подати звіт про виконання робіт з ліквідації паводку та використання коштів

В Ужгороді відбулася нарада губернатора з головами райдержадміністрацій. Головними питаннями засідання стало використання коштів, виділених для ліквідації наслідків паводку 2010 року та введення в експлуатацію об’єктів до 20-ї річниці незалежності України.
7-8 грудня минулого року Закарпаття постраждало від паводку. Для ліквідації наслідків стихії урядом було виділено 16 мільйонів гривень. На часі – інформування центральних органів влади про використання паводкових коштів.

На нараді в обласній адміністрації голови райдержадміністрації прозвітували про готовність об’єктів. Більшість пошкоджених «великою водою» мостів, доріг та берегоукріплюючих споруд будуть готові до 1 вересня.

Зокрема, у Міжгірському району повністю буде відновлено 5 об’єктів, Тячівському – 13, Хустському – 5. Проблеми виникають з проведенням тендерів на певних об’єктах.

– Ви мали півроку, щоб оптимально використати виділені урядом кошти. Тому зараз не варто нарікати на КРУ, податкову чи на когось іншого окрім себе, бо часу було достатньо. Нині йдеться не тільки про «сухий» звіт. Адже, від того наскільки швидко вдасться відновити пошкоджені мости, дамби, будівлі залежить комфортне життя постраждалих закарпатців, їх безпека перед стихією. Ми повинні застрахувати краян від нової можливої стихії, а якщо ми увійдемо в осінній сезон з недобудованим об’єктами, то невдовзі доведеться відновлювати вдвічі більші, – наголосив керівник Закарпаття Олександр Ледида.

Головам Іршавської, Міжгірської, Рахівської, Тячівської, Хустської райдержадміністрацій та начальнику управління капітального будівництва ОДА доручено взяти під персональну відповідальність здійснення необхідних заходів для повного та ефективного використання коштів. Також всі голови районів до 29 серпня повинні подати звіт про виконання робіт з ліквідації паводку та використання коштів для подальшого інформування уряду.

Другим питанням на порядку денному став стан підготовки введення в експлуатацію об’єктів до 20-ї річниці незалежності України. На разі в області відкрито 6 об’єктів. До 24 серпня планується відкриття ще 16-ти. В.о. начальника головного управління економіки обласної адміністрації Василь Вовканич, запевнив що до дня відзначення річниці незалежності всі заплановані об’єкти будуть введені в експлуатацію, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.