Закарпаття: На свято Преображення в Ужгороді пройшов єпархіальний відпуст на Цегольні

З самого ранку 19 серпня на центральних вулицях Ужгорода лунав тропар свята, який закликав вірних до святкової утрені та Служби Божої. Того дня на єпархіальний відпуст на Цегольні зібралося багато люду. Незважаючи на робочий день, подвір’я парафіяльного будинку не вмістило всіх вірників, тому частина з них стояла поза його межами.

Святкову Службу Божу очолив протосинкел митрофорний протоієрей Тарас Ловска, якому співслужив синкел у справах духовенства митрофорний протоієрей Михайло Баник та сім священиків. Також багато отців уділяли святу Тайну Покаяння, сповідати продовжували навіть після Літургії.

“Як Господь зібрав своїх учнів на горі Тавор, так і сьогодні, Він зібрав нас на цегольнянському пагорбі”, – такими словами розпочав своє пастирське слово о. Тарас. Адже через молитву та прийняття Пресвятої Євхаритії Він дає нам можливіть преображатися та нести світло віри до своїх близьких і друзів.

Наприкінці Літургії пролунало многолітсвіє Вселенському Архієрею Бенедикту Папі Римському та Преосвященному владиці Мілану. Потім за давнім церковним звичаєм було освячено першоплоди.

zakarpatpost.net