Ужгород вже почав відзначати День Незалежності України

Відбулася зустріч з городянами, котрі були депутатами міської ради під час становлення незалежності України. На зібранні за присутності міського голови Віктора Погорєлова, заступника голови обласної ради Андрія Сербайла не тільки вручили міські й обласні грамоти і відзнаки тим, хто творив Ужгород у 90-ті, але й пригадали ті непрості, проте цікаві часи.

Так, тодішній міський голова Еміл Ландовський розповів про перші дні Незалежності України в місті, нагадав, що ужгородці були з перших, хто засудив дії сумнозвісного ГКЧП, а також тих, хто встановив державні прапори на офіційних установах. Депутат скликання 1990-1994-го років Володимир Ломоносов поділився своїми згадками про 90-ті в Ужгороді, про справи, якими переймалися представники громади в міській владі.

Міський голова Віктор Погорєлов привітав присутніх з прийдешніми святами – Днем державного прапора, а передовсім – 20-ю річницею Незалежності України. Наголосив, що Ужгород йде до свята з добрими справами, як то відновленням фонтанів, реконструкцією українсько-словацької школи,  відродженням найстарішого міського парку “Під замком” та з реконструкцією Минайської вулиці. Утім, зазначив  керівник міста, варто більше звертати увагу не тому, що зроблено, а прагнути кращого – для свого міста, свого краю, своєї країни.

Віктор Погорєлов побажав кожному з присутніх і кожному ужгородцю сил для служіння своїй великій Батьківщині – Україні і батьківщині малій – рідному краю, рідному місту, а також натхнення для добрих справ. Урочистості з нагоди Дня Незалежності в Ужгороді триватимуть наступного тижня за окремим планом, в якому передбачені як офіційні, так і розважальні заходи, – повідомили zakarpatpost.net у прес-службі міської ради.