До Дня Незалежності у Києві готували теракт

Співробітники СБУ у Василькові затримали трьох (за іншими даними чотирьох) учасників злочинного угруповання, які, нібіто, мали намір здійснити вибух під час святкування Дня Незалежності.
СБУ затримала трьох зловмисників, які планували вибух під час святкування Дня Незалежності.

Як повідомляє прес-центр СБУ, під час обшуку приміщення, яке зловмисники орендували біля центральної площі, виявлено саморобний вибуховий пристрій, наповнений уражаючими елементами різного розміру (цвяхи, гайки і т.д.).

За попереднім висновком експертної служби, в разі вибуху радіус ураження СВП може досягати більше 100 м, що спричинило б людські жертви і значні матеріальні збитки.

За даними слідства, зловмисники планували здійснити вибух 24 серпня в Києві або передмісті під час святкування Дня Незалежності України.

Крім вибухівки, в приміщенні знайдено також близько 100 екземплярів листівок із закликами екстремістського характеру. Зараз тривають відповідні процесуальні дії, за результатами яких буде порушено кримінальну справу.

Як повідомляє у власному ЖЖ журналіст Олена Білозерська, обшук було проведено в офісі організації “Патріот України”, що у м істі Васильків. За її даними, затримано 4 особи: депутат Васильківської міської ради, голова комісії з питань молоді і спорту Сергій Бевз, співзасновник спортивного товариства “Соловейко” ім. Р.Шухевича Віталій Зателепа і ще двоє осіб. Співробітники СБУ вилучили вибухівку, заклики знести Леніна і погрози у бік президента.

tsn.ua