На міжнародному книжковому форумі Закарпаття представило свої здобутки

В Українському Домі  завершила роботу VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, в якій взяли участь видавництва нашої області.  Зокрема, на колективному стенді управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації було представлено більше шести десятка  видань найпотужніших видавництв області: ПрАТ «Видавництво «Закарпаття», ТДВ «Патент», «Видавництво Олександри Гаркуші», ТОВ «Мистецька лінія», МПП «Гражда», «Іва», «Ужгородська міська друкарня» та інші. Окремим стендом представило свої книжки  Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Карпати».

Виступаючи на  виставці-ярмарку, Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив, що вітчизняні видавці визнані у світі. А про якість української книжки свідчить те, що багато видань перемагали на престижних книжкових конкурсах.

Відвідувачі київського книжкового форуму змогли переконатися,  що у Закарпатській області реалізуються та створюються цікаві видавничі проекти.  Особливий інтерес викликала серія книг ПрАТ «Видавництво «Закарпаття»»  «Письменство Закарпаття»,  видання ТДВ «Патент» та інших.

Багато відвідувачів зацікавили представлені на виставці  книги, видані за рахунок Програми підтримки засобів масової інформації, видання творів закарпатських авторів та розвитку інформаційної галузі. У рамках згаданої програми протягом останніх років побачили світ більше сотні книжок місцевих авторів. Всі ці видання поповнили фонди бібліотек області, загальноосвітніх шкіл,  вищих навчальних закладів та закладів культури. Прикладом успішного виконання програми є те, що у минулому році у Всеукраїнському конкурсі «Краща книга України»  видання, які вийшли у її рамках, були відзначені  лауреатськими дипломами.

 І цього року на урочистому відзначенні переможців  національного конкурсу «Краща книга України», заснованого Держкомтелерадіо України,      у номінації «Кращий видавничий проект» третє місце   присуджено  видавництву «Карпати» за «Вибрані твори» Василя Стефаника, які вийшли угорською та українською мовами.

 Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації