Закарпатець рятував іншого, а втопився сам

19-річний Василь Гебеш із села Дусино Свалявського району Закарпаття втопився, рятуючи незнайомця. Трагедія сталася на річці Уж в селі Сторожниця під Ужгородом.
“На річці Уж в Сторожниці відпочивало багато людей. Поруч із хлопцем, який прийшов скупатися, сиділа компанія із чотирьох юнаків. Один із них зайшов у річку поплавати. В якийсь момент почав тонути і закричав. Василь схопився і стрибнув у воду. Незнайомця врятував, а сам напився води. Поки приїхали медики, чоловік був уже мертвий”, – розповів співробітник Центру пропаганди ГУ МНСУ в Закарпатській області Федір Філіп.

За словами очевидців, компанія із чотирьох молодиків одразу ж зібралася і поїхала геть. Зараз ужгородські міліціонери розшукують їх, аби дізнатися, за яких обставин помер хлопець.

“Річка Уж в тому місці, де втопився юнак дуже глибока, – кажуть у сільській раді села Сторожниця. – Та місцевість називається “чотириметрівкою”, бо глибина місцями сягає чотирьох метрів. Із місцевих там ніколи ніхто не купається, бо під водою є великі камені і вир. Туди ходять хіба що рибалки або люди, які не знають місцевості”.

У Дусині про Василя Гебеша кажуть, що був дуже чуйною людиною, завжди всім допомагав. Крім нього, у родині залишилася на рік старша сестра Яна.

gazeta.ua