На Закарпатті оновили дорогу

У неділю, 21 серпня, символічну стрічку на урочистому відритті відремонтованої дороги перерізали заступник керівника краю Антон Громовий, голова Міжгірської районної адміністрації Василь Щур та голова райради Іван Ярема.

На автодорозі Колочава-Усть Чорна-Калини Бедевля відкрито відрізок оновленої дороги від Колочави через село Брадовець. Його протяжність – 5 кілометрів 800 метрів. Кошторисна вартість ремонту автошляху – 4 млн. 610 тис. грн. На будівництво використано державні кошти та гроші з місцевого бюджету. Ще у 2001 році дорогу розмило паводком, постраждала вона і у 2008 році. Тому під час ремонту здійснено необхідні роботи з укріплення автошляху. Роботи виконані за півтора місяця. За словами начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василя Марковича, також планується з’єднання автополотна Колочави з Усть Чорною, що дозволило б зробити виїзд з сіл Лопухово, Усть-Чорна, Руська Мокра на територію Івано-Франківщини та Львівщини.

Розпочалися урочистості з перерізання символічної стрічки та святкового велопробігу, в якому взяли участь учні сільських шкіл. Опісля школярі зіграли товариський матч, за результатами якого були нагороджені спортивною формою та м’ячами.

Місцеві водії також вже оцінили нову дорогу – тепер, мовляв, швидше можна буде доїхати до необхідного місця. Передусім, це оновлення позитивно позначиться на технічному стані автівок.

У свою чергу Антон Громовий зазначив, що цей відрізок дороги є лише невеликою часткою роботи обласної влади з відновлення доріг краю.

– Закарпатська обласна адміністрація велику увагу приділяє відновленню автошляхів. Це важливо тому, що край рекреаційний. Чим краща в Закарпатті буде інфраструктура, тим більше туристів приїздитимуть до нас, – розповів Антон Громовий.
 
Прес-центр ОДА

rionews.com.ua