Пожежу на «ЕНО Меблі» гасили п’ять годин

Вчора, 25 серпня, близько о 15.22 в Мукачеві, на території підприємства “ЕНО Меблі Лтд” виникла пожежа.
Мукачево.net дізнався у МНСників подробиці. «Горіло тирсосховище, – розповів співробітник Центру пропаганди УМНСУ в Закарпатській області Федір Філіп. – Загорілася сировина, але потім полум’я поширилось і на покрівлю. Вогонь пошкодив 750м² покрівлі і 500 кубометрів самої тирси».
 
Справа в тому, що підприємство працює на безвідходному виробництві. Відходи з деревини йдуть на обігрів приміщення цехів і роботу сушок. Таких тирсосховищ на підприємстві чотири. Горіло перше.  До кінця погасити пожежу вдалося тільки о 20:30 – через 5 годин після займання.
 
«Тирсу важко гасити, адже вона прогорає у глибину масиву. Довелося спочатку залити все добряче водою, а потім ще й перекидати сировину. О 16:55 пожежу було локалізовано, тобто, відрізано шлях поширення вогню на інші будівлі та тирсо сховища».
 
За даними МНС, в гасінні вогню взяли участь 8 машин основної техніки (4 з мукачева та по одній з Ужгорода, Сваляви та с. Дерцен) та 3 допоміжні машини. Перша пожежна машина була на Свалявській вулиці вже через 3 хвилини після виклику – підприємство знаходиться за 1,5 км від найближчої пожежної частини.
 
Конкретно говорити про причини виникнення пожежі ще зарано. Версія з електричним замиканням відпала сама собою – у приміщенні відсутня електрика. МНСники більше схильні до причин технологічного характеру чи, навіть, необережність персоналу. Серед причин займання розглядають і спеку. Але всі версії відпрацьовуються і скоро буде готове офіційне заключення. 
 
Варто відзначити, що на відміну від пожежі на логойдівському ринку, з якою днями боролись закарпатські пожежники,  «ЕНО Меблі» забезпечені якісною системою пожежогасіння. Але для боротьби зі вчорашнім вогнем таки залучили додатково 3 допоміжні машини для підвозу води.

mukachevo.net