В Ужгороді оголосили надзвичайний стан через вибух газу

Через вибух на газогоні – місто залишилось без газопостачання. Прокладаючи електрокабелі – будівельники продірявили газову трубу, яка забезпечувала паливом весь район. Газова суміш заповнила каналізацію та шахти мережі електрозв’язку. У кафе поруч запалили цигарку – і це спровокувало вибух. Троє людей, які на той момент були у кафе – отримали сильні опіки, зараз медики борються за їхні життя. Майже півтисячі квартир – без електроенергії. Тепер у районі ще й дефіцит хліба – адже практично всі пекарні працюють на газі. Марина Коваль знає подробиці.

На сніданок і на вечерю – бутерброд із ковбасою. У квартирі ні електрики, ні газу. П’ятиповерхівка Елли Іванівни за двісті метрів від місця, де сталася аварія. Жінка на власні очі бачила і як вибухнув газ, і як загорілося кафе поруч.

У цей час у кафе перебували її син із другом. Зараз вони в лікарні з опіками. Постраждала також дівчина бармен. У неї обгоріло 80 відсотків шкіри.

Юрій Яцина, головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні:

– Жінка знаходиться у вкрай важкому стані, один із мужчин у важкому стані -50 відсотків опіків, і третій мужчина у середньому такому , середньо-важкому стані, загальна площа опіку біля тридцяти процентів.

На місці аварії працюють газовики. Вони все ще латають продірявлену трубу. Поки роботи не закінчать, увесь Ужгородский район залишатиметься без газу. Через відсутність палива зачинені пекарні, у магазинах – дефіцит хліба.

Правоохоронці шукають винного в аварії. І вже порушили кримінальну справу – за фактом недотримання правил техніки безпеки під час прокладання електрокабелю.

podrobnosti.ua