Депутати з Закарпаття боротимуться з циганами через Азарова

Звернення про захват земельних ділянок, самовільне будівництво та інші протизаконні дії на території порошківської сільської ради

Президенту України п. Януковичу В.Ф. Голові Верховної Ради гі. Литвину В. Прем’єр-міністру України Азарову М.

ЗВЕРНЕННЯ

ПРО ЗАХВАТ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК , САМОВІЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО ТА ІНШІ ПРОТИЗАКОННІ ДІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ПОРОШКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, ЯКІ ВЧИНЯЮТЬСЯ ГРОМАДЯНАМИ ЦИГАНСЬКОГО ТА ВОЛОСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ.

 Ми, депутати Порошківської сільської ради як повноважні представники інтересі із територіальної громади села, які зобов’язані виражати і захищати інтереси нашої територіальної громади – виборців своїх виборчих округів, виконуючи їх доручення, висловлені на зборах села 24 липня 201 1 року, в межах своїх повноважень доводимо до Вашого відома, що на території Порошківської сільської ради проживає та щорічно в значно кількісному плані збільшується циганське та волоське населення. Можна – на перший погляд – радіти, адже дається взнаки державна політика в галузі народжуваності… Однак на практиці – прямо протилежна картина : діти не доглянуті, дорослими втягуються в жебракування, замість освіти отримують навики крадіжки та обману, не отримують навіть необхідної медичної допомоги через незрозуміле вороже до цього ставлення батьків… В той же самий час батьки використовують отримані на народжену дитину кошти не для потреб дитини, а для задоволення власних потреб : придбання автомобіля, віддача раніше взятої позики. Для забезпечення побутових умов, а саме: покращення стану будинку, придбання меблів, які би сприяли покращенню гігієнічних га культурних умов для виховання дитини кошти не витрачаються або лише незначна часі има.

В той же час, як наслідок значного приросту населення зростає і потреба у землях для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських споруд. В період з 1999 року сільською радою було виділено для цих потреб біля 10 га. землі, однак потреб громадян циганського та волоського населення це не покриває. Подальше розширення меж населеного пункту обмежується тим, що тут розташовані землі сільськогосподарського призначення, які в силу різних причин, а в першу чергу через близькість до цього цієї частини населення використовується жителями села лише як пасовище для худоби. В той же час ці землі є приватною власністю жителів села, які жили тут і працювали все своє життя, і яким ми сьогодні їхнє право на недоторканість їхньої приватної власності забезпечити не можемо…

З 2009 року розпочався період безконтрольного, нахабного самовільного захвату землі, де швидко зводяться будинки… Письмові попередження з боку сільської ради про припинення самовільного будівництва та звільнення захоплених земель, обстеження захоплених земель спільно з інспекцією по землі з подальшим складанням актів про притягнення до відповідальності за скоєні правопорушення на жаль не дали ніякого ефекту – виконавча служба, прикриваючись тим, що ці сім’ї є багато чисельними та в них не має власності не виконає поставлені перед ними завдання…

Такого роду бездіяльність місцевих органів держави, правоохоронних органів стала стимулом до активізації захоплень земель. При цьому вони щиро мотивують свої дії : « якщо би попередньо захоплені землі були повернуті їх власникам, збудовані там будинки знищені, ми би далі земель не захоплювали…». На даний час, крім раніше захоплених земель в урочищі «Млинський» вже захоплюються землі в урочищах «Вериган» та «Толока».

ЗО квітня 2011 року з ініціативи громади села були проведені збори, в ході яких було здійснено обстеження захоплених ділянок. Була проведена бесіда про добросусідство, порядність, повагу до приватної власності. У відповідь з боку циганського та волоського населення лунали не дуже печатні вислови, образи…

Звертаємо Вашу увагу на те, що через неможливість навести порядок з самовільним захопленням земель нівелюється наша роль як органу місцевого самоврядування, повага до правоохоронної системи держави зникає – тебе не покарали за те що ти скоїв, значить можна…У циганського та волоського населення виникає відчуття вседозволеності, в нас – почуття безсилля влади… Кілька поколінь в нашому селі виховується по суті поза контролем держави, в неповазі до її правових інститутів. До чого це призведе???

Для потреб будівництва вивозиться гужовим транспортом камінь з берегоукріплень річки Туря та лісових угідь, та сам ліс…Село постає перед проблемою паводків, будучи незахищеним. Для потреб коней косять траву на …наділах жителів села – їх не турбує що вони скоюють по суті злочин, адже покарати їх і так не мас кому…Наділи жителів села використовуються ними також як пасовисько для їхніх коней. Вже знову пішли також викопування картоплі. Все це веде до зростання соціальної напруги, врешті решт може вилитися в конфлікт з непередбачуваними соціальними наслідками.

Для усунення цих проблем ми пропонуємо:

1. Просимо законодавчо вдосконалити механізм виконання судових рішень щодо правопорушників, які скоюють самовільні будівництва на самовільно захоплених землях.

2. Врегулювати питання притягнення до відповідальності за скоєні правопорушення та стягнення штрафів – багатодітність не може бути причиною безвідповідальності.

3. Законодавчо врегулювати надання соціальних виплат непрацюючим громадянам – Такі соціальні виплати не повинні ставати основним джерелом прибуїку сім,ї, адже зникає інтерес до працевлаштування цих людей.

4. З метою недопущення та попередження конфліктів просимо негайно забезпечити втілення в життя прийнятого в 2009 році рішення про відкриття в селі Порошково відділення міліції – для цього необхідно фінансове забезпечення та забезпечення особовим складом.

Депутати Порошківської сільської ради Перечинського району Закарпатської області

rionews.com.ua