Завтра розпочнеться відновлення газопостачання в Ужгороді та Ужгородському районі

У вівторок, 30 серпня в.о. голови обласної адміністрації провів нараду поблизу місця вибуху газу в місті Ужгород. Участь у ній взяли міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, керівник «Закарпатгазу» Юрій Рибачок, начальник управління з надзвичайних ситуацій Мирослав Щербей, представники усіх служб, причетних до ліквідації наслідків вибуху газу.
Передусім присутні оглянули місце надзвичайної ситуації. Наразі аварійні служби тут проводять зварювальні роботи. На пошкоджену трубу встановили металічний бандаж. Аналогічні пристрої використовують під час ремонтів магістральних газопроводів високого тиску. Роботи планують завершити вже сьогодні ввечері.

Завтра ж планується відновлення електропостачання у помешканнях городян. Без електрики на певний час залишаться тільки близько 10-ти будинків у 100-метровій зоні надзвичайної ситуації. Щодо газопостачання, то вже складено графіки поновлення подачі газу в Ужгородському районі та місті Ужгород (список додається). Завтра газовики сформують 33 бригади, які відновлюватимуть газопостачання у 26-ти селах Ужгородщини. В першу чергу підключатимуть приватний сектор. Стосовно багатоквартирних будинків позиція «Закарпратгазу» залишається незмінною: підключення багатоповерхівок відбуватиметься тільки в разі перевірки газовиками кожної квартири. Відзначимо, що це вимагає присутності у помешкання мешканців всіх квартир.

На контролі влади – робота пекарень, які повинні безперебійно забезпечувати крамниці району та міста хлібом, щоб закарпатці могли придбати його без черг та ажіотажу. За словами в.о. голови Закарпатської ОДА Івана Бушка, досягнуто домовленостей з приватними підприємцями Ужгородського району, які на своїх пекарнях збільшать випічку хлібо-булочних виробів і зможуть вже завтра реалізовувати їх в обласному центрі.

Села, в яких 31 серпня відбуватиметься відновлення газопостачання

1.Павлово
2.Батфа
3.Шишлівці
4.Тарновці
5.Сторожниця
6.Оноківці
7.Невицьке
8.Кам’янське
9.Стрипа
10.В.Лази
11.Н.Солотвино
12.Розівка
13.Минай
14.П.Комарівці
15.Підгорб
16.Барвінок
17.Холмок
18.Концово
19.Гута
20.Кішселменц
21.Галоч
22.Глибоке
23.Циганівці
24.Ярок
25.Оріховиці
26.Холмці

Прес-центр ОДА