Пукач: Гонгадзе готував державний переворот в Україні

Журналіст Георгій Гонгадзе готував в Україні державний переворот. З такою заявою виступив екс-генерал Олексій Пукач на допиті 30 серпня.Про це повідомила представник інтересів вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко.

“Він визнав свою провину частково. Він не заперечує той факт, що Георгій Гонгадзе загинув фактично від його рук. Але сьогодні під час допиту Пукач годував нас байкою про те, що Георгій Гонгадзе, Олексій Подольський та Олена Притула, починаючи з 1997 року, готували державний переворот, і він (Пукач) врятував Україну, убивши одного з таких замовників “, – сказала вона в інтерв’ю журналістам після закінчення судового засідання у справі Гонгадзе 30 серпня.

Теличенко вважає, що в результаті незаконного поводження з боку Генеральної прокуратури Пукач відчув вседозволеність і “відчув, що його хтось захищає”.

“Він і далі себе відчуває героєм, як не сумно це визнавати. З ним носяться, як з писаною торбою, утримують в місці, яке не передбачено законом, забезпечують охороною в кілька людей і обідами з госпіталю СБУ”, – заявила вона.

Теличенко також висловила сподівання, що невдовзі така ситуація зміниться, “Пукач зрозуміє свою роль і місце в цій справі, що він тут підсудний і в його інтересах давати щирі свідчення, а не розповідати казки про те, як він врятував Україну”.

Раніше екс-генерал Олексій Пукач частково визнав свою провину в скоєних злочинах, зокрема, що він власноруч убив журналіста Георгія Гонгадзе. Він також назвав Леоніда Кучму та Володимира Литвина замовниками вбивства.

tsn.ua