У Києві судять жінку за те, що вона відрізала ім’я президента на пам’ятному вінку

У Києві сьогодні, 30 серпня, у Шевченківському суді відбувається суд у справі Галини Швидкої. Жінку судять за те, що та відрізала ім’я президента від стрічки на вінку Тарасу Шевченку. Згідно з повідомленням прес-служби БЮТ-Батьківщина, “підконтрольна Януковичу судова система” приступила до “розправи” зранку в 30 серпня.

«Злочин» Галини Миколаївни (Швидкої) полягає в тому, що 24 серпня вона на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище “гаранта” від стрічки на вінку “Тарасу Шевченку від Віктора Януковича”, – сказано у повідомленні.

Міліція у суді стверджує, ніби вінок належить Януковичу, і таким чином громадянка Швидка пошкодила його майно.

“Дивує та обурює та поспішність, з якою чиниться судилище над громадянкою Швидкою. В той же час кудись дівається оперативність судів та суддів, коли йдеться про наругу, яку регіонали вчинили у Харкові над державним прапором України”, – заявляє “Батьківщина”.

Партія Юлії Тимошенко повідомляє, що надає юридичну підтримку Галині Швидкій та вимагає припинити “ганебне судилище над свідомою громадянкою, яка скористалася своїм конституційним правом на протест”.

zaxid.net