В Ужгороді “ударно” подали в суд на міськраду

Депутат Ужгородської міської ради від партії «УДАР Віталія Кличка» Ростислав Буланов подав позов до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати регламент Ужгородської міськради через його невідповідність чинному законодавству.

За словами Ростислава Буланова, партія та ряд інших політичних сил, які діють у місті, вирішили звернутися з цим питанням до суду через ряд причин.

По-перше, він обмежує мінімальну кількість депутатів у складі фракції до 5 чоловік, а закони України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місцевих рад” такого обмеження не встановлює. Цим самим регламент нівелює право депутатів на об’єднання у фракції та змушує їх вступати до депутатської групи “За розвиток Ужгорода”, яку “контролює” син міського голови Ужгорода.

По-друге, регламент Ужгородської міської ради VІ скликання був прийнятий на п’ятій сесії, тоді як у законодавстві України зазначено, що він повинен затверджуватись не пізніш як на другій.

По-третє, у регламенті зазначено, що доступ до системи електронного голосування “Віче” в Ужгородській міській раді мають міський голова, голови депутатських фракцій, оператор комп’ютера секретаріату та фахівець, який відповідає за технічне обслуговування системи. Для всіх інших осіб доступ до інформації у системі “Віче” може бути відкритий лише спеціальним рішенням міської ради. У результаті голосування у міськраді стали закритими й непрозорими. Самі ж депутати, а разом із ними й мешканці Ужгорода позбавлені доступу до інформації про те, яким чином проголосував той чи інший представник депутатського корпусу.

“Ми не збираємося коритися правилам, які на свій розсуд встановлює депутатам міськради влада міста. Сподіваюся, що суд скасує цей регламент та змусить усіх дотримуватися норм чинного законодавства”, – наголосив Ростислав Буланов.

zakarpattya.net.ua