В Ужгороді правий і лівий берег змагатимуться в кого чистіше

Щоби сміття не росло на вулицях міста як гриби після дощу, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міськради депутати конкретизували плани щодо залучення іноземної компанії, яка б яка б нарешті прибрала й утилізувала весь непотріб у місті.

Голова міськради Віктор Погорєлов запропонував оголосити конкурс, який визначить підприємство, що “прибере” сміття з вулиць обласного центру. Цілком ймовірно, що ним стане вже відома на Закарпатті австрійська фірма “АVЕ”, яка добре зарекомендувала себе в області й, власне, займається збором та вивезенням побутових відходів. Компанія успішно працює у Мукачівському, Виноградівському, Хустському районах краю, в місті над Латорицею, використовує сучасні технології та обладнання, які не шкодять довкіллю.

Спочатку відходи утилізовуватимуть на полігоні в Барвінку. На сесії облради будуть визначені конкретні території для зберігання, переробки і захоронення сміття.

Голова міської ради Віктор Погорєлов наголосив, що проблема утилізації сміття в місті вкрай складна — техніка потребує заміни, санітарний стан міста погіршується. Європейську модель збору побутових відходів реалізовуватимуть на перших порах тільки в одній з частин Ужгорода, а саме на правобережжі. На лівобережжі допоки все залишиться, як є, — і саме так ужгородці зможуть порівняти і оцінити якість сервісу австрійців.

Надія Вишневська

zakarpattya.net.ua