Закарпаття: Власників легальної зброї у краї близько 11750

Як свідчить статистика, останнім часом на Закарпатті побільшало злочинів, пов’язаних із незаконним застосуванням зброї. Лише за півроку закарпатська міліція викрила 170 таких фактів, за якими порушено кримінальні справи. З незаконного обігу вилучено 18 обрізів, 10 карабінів, 16 рушниць, 8 гвинтівок, 15 пістолетів, 3 гранати, 3 вибухові пристрої, 3163 набоїв, 158 одиниць холодної зброї: ножі, кастети, кийки тощо.

Аби нелегальна зброя не наробила біди, міліція щорічно двічі на рік проводить місячники її добровільної здачі. Нагадаємо, що закон звільняє власника нелегальної зброї від кримінальної відповідальності, якщо той добровільно зголоситься в міліцію і здасть зброю.

Разом з тим її можна буде й легалізувати, офіційно зареєструвавши. Лише під час минулого, березневого місячника здачі зброї, за інформацією відділу охорони громадського порядку УМВС України в Закарпатській області, закарпатці добровільно позбулися 172-х одиниць нарізної та гладкоцівкової зброї плюс ще 70-ти газових пістолетів, револьверів і спецзасобів, що стріляють гумовими кулями.

Наступний місячник добровільної здачі зброї на Закарпатті проводитиметься в вересні (з 1 по 30 вересня), тож міліція закликає громадян активно здавати свої підпільні арсенали, аби уникнути кримінальної відповідальності.

Не бракує на Закарпатті й легальної зброї. Загалом власників зброї у краї близько 11750. Найбільше на руках у громадян мисливської гладкоцівкової зброї—11902 одиниці, 2937– нарізної, 1737 одиниць спецзасобів травматичної дії. Власників газової зброї—2215, повідомили zakarpatpost.net  у СЗГ УМВС України в Закарпатській області.