Мобільні центри профорієнтації отримали ще 4 віддалені райони Закарпаття

4 мобільні центри професійної орієнтації (причепи, укомплектовані наметами) отримали фахівці Закарпатської обласної служби зайнятості від Державного центру зайнятості. Так, Міжгірський, Рахівський, Берегівський, Хустський районні центри зайнятості вже готуються до виїзних акцій у віддалені населені пункти району. Уже з вересня мешканці сіл ознайомляться з роботою мобільних центрів.

Що це за центри, і яке їх завдання? Мобільні, бо у невеликих палатках несуть багато інформації про професії, послуги служби зайнятості. Вона адресована різноманітним верствам населення: школярам та людям передпенсійного віку, роботодавцям та бізнесменам, а також людям з обмеженими фізичними можливостями.

У виїзних акціях беруть участь і соціальні партнери служби зайнятості.

Такі акції плануються також для участі в масових заходах, які влаштовуються у містах, селах та селищах. Спеціалісти служби зайнятості виїжджають на ярмарки, ринки, святкові дійства у міста та села.

Служба зайнятості стає консультантом та порадником для осіб, які зупинилися і зацікавилися мобільним профінформаційним центром.

Ірина Панкулич, головний спеціаліст відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості

rionews.com.ua