Закарпаття: Відпочинок з бульбулятором та марихуаною

Після червнево-липневих масових вилучень наркотичних рослин, переважно снодійного маку, хоча траплялися й коноплі, з городів наших краян в усіх районах, від Рахівщини до обласного центру, здійснених працівниками міліції, в області настав, можна сказати, у цьому плані штиль. Хоча це не означає, що такі заходи залишили наркоманів без потрібної «продукції». Десь вони її таки знаходять. Про це свідчать факти, зареєстровані в міліції…

Спекотні дні змусили багатьох краян шукати порятунку десь у затінку. Хоча найкращим помічником при цьому є річки чи водоймища. Тому й недивно, що вони бувкально кишіли людьми у ці дні. Правда, кожен відпочиває на свій маневр.

Свалявські «шерифи» та оперативники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків, наприклад, на березі Латориці неподалік райцентру звернули увагу на 21-річну дівчину. І не тільки через її природню красу.

Річ у тім, що юнка приготувала собі заправку бульбулятора та помаленьку «кайфувала». Стражі порядку з’явилися несподівано, застукавши дівча на гарячому. Бульбулятор та зілля вилучили. Уже в приміщенні райвідділу міліції з’ясувалося: прихильницею такого досить оригінального відпочинку була жителька с. Павлово.

Ще одна подія, пов’язана з жінками та наркотиками, сталася на Берегівщині. Тамтешні працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків отримали інформацію, що 22-річна жителька райцентру має при собі «наркоту».

Дамочку стражі порядку затримали під вечір на території колишньої військової частини. При огляді у сумці оперативники знайшли поліетиленовий пакет, у якому була подріблена речовина зеленого кольору вагою близько двох десятків грамів, схожа на марихуану.

Речовину направили на дослідження, тепер з’ясовується, з якою метою дама з марихуаною розгулювала закинутою територією.

А в обідню пору на Тячівщині на одній із вулиць відбулася оборудка: місцевий 32-річний житель збув за 150 гривень 15 грамів марихуани якомусь покупцеві. Правда, це дійство відбувалося під пильним наглядом міліціонерів.

Тепер за свої протиправні діяння тячівцю доведеться відповідати за чинним законодавством.

У Перечині біля одного з відомих тамтешніх розважальних закладів увечері співробітники карного розшуку затримали 34-річного відвідувача ресторану.

Увагу на чоловіка розшуковики звернули недаремно – у його кишені виявили поліетиленовий пакет з марихуаною.

А от 46-річний мукачівець, як з’ясували стражі порядку, мав справу з більш небезпечною речовиною – метамфетаміном. Під час санкціонованого обшуку в його будинку правоохоронці знайшли 9 паперових згортків з кількома грамами цієї речовини.

Нагадаємо, що навіть одноразове вживання такої синтетичної гидоти може зробити людину наркозалежною.

І ще одних любителів «кайфу» застукали на гарячому міліціонери. Цього разу у Берегові. Тамтешні оперативники затримали трьох молодиків, які розкурювали косяки, набиті марихуаною.

На одній із вулиць Рахова дільничні інспектори міліції та їхні колеги зі служби боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали підозрілого чоловіка із великою господарською сумкою.

Підставою для затримання став той факт, що 41-річний житель одного з населених пунктів Тячівського району розгулював по місту із 189 головками маку. Для чого приготував він маковиння, наразі встановлюють.

Михайло ПИСКАЧ, пенсіонер ОВС