У Горонді освятили храм на честь пророка Іллі

4 вересня, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський освятив престол та новозбудований храм на честь пророка Божого Іллі в селі Горонда Мукачівського району.

По традиції владику зустрічали куратори з хлібом, сіллю, а також маленькі діточки із великою кількістю запашних квітів. Багаточисельна православна паства, яка зібралась на свято, стала свідками історичної події в запаленні ще однієї лампадки віри, надії та любові. Храм не міг вмістити великої кількості прихожан та паломників.

 Після архієрейської Літургії було звершено хресний хід довкола храму, по завершенню якого Високопреосвященніший архієпископ Феодор поділився враженням з першої своєї поїздки в святий град Ієрусалим, де молився у печері, в якій подвизався святий пророк Ілля – покровитель новоосвяченого храму.

Також владика висловив подяку настоятелю протоієрею Георію, молоді та діточкам, які в великій кількості зібрались на торжество. В кінці вітального слова архіпастир на всіх призвав Боже благословіння.

Прес-служба Мукачівської Православної єпархії

panorama-mukachevo.com