Із закарпатського Виноградова вивезли 20,560 тонн пестицидів

1 вересня спеціалісти ТзОВ “Сі Буд Сістем” провели завантаження двох автофургонів з причепами непридатними до використання пестицидами в кількості 26 товаротранспортних місць, загальною вагою 20,560 тонн.

Як повідомили  у  Державній екологічній інспекції в Закарпатській області, всього з міста Виноградів було вивезено 41,914 тонну непридатних хімікатів.

На сьогодні роботи розпочаті в с. Рокосово Хустського району. З території ВАТ “Агрохімкомплекс” вже відвантажено і вивезено двома вантажівками з причепами 18,423 тонни  непридатнихдо використання пестицидів.

 Загалом в ході реалізації Міністерством екології та природних ресурсів проекту очистки України від непридатних пестицидів із Закарпаття вивезено 90,503 тонн небезпечних хімікатів.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції в Закарпатській області спільно з спеціалістами обласних установ та організацій продовжують здійснювати державний контроль за проведенням робіт по збиранню, перезатаренню та відвантаженню  непридатнихдо використання пестицидів.

zakarpattya.net.ua