Закарпатська «Квітка полонини» запрошує на Свято гуцульського коня

9-10 вересня відбудеться традиційне Свято гуцульського коня на базі санаторію «Квітка полонини», що на Свалявщині (Закарпаття). Про це Закарпаття онлайн повідомили організатори заходу.

З гуцульською породою коней понад 400 років живуть і працюють жителі Карпатського регіону. Коні гуцульської породи є надійними помічниками горян, як транспортний засіб при веденні сільськогосподарських і лісозаготівельних робіт. Завдяки спокійному норову і лагідній вдачі коні гуцульської породи використовуються при лікуванні багатьох захворювань.

У програмі свята:

П’ятниця, 09.09.2011

Міжнародна науково-практична конференція “Вдосконалення генетичних ресурсів в конярстві”

Субота, 10.09.2011

10.00 Відкриття VI конкурсу коней гуцульської породи та Державної атестації жеребців-плідників для племінного використання
11.00 Показ, екстер’єрна оцінка коней
14.00 Випробування коней на гіподромі “Гуцульські стежки”
16.00 Випробування коней на довгій дистанції
17.00 Концерт музичного гурту “Гудацька тайстра” (Ужгород)
18.00 Нагородження переможців

Довідка:

Свято гуцульського коня проводиться з 2006 року з метою популяризації коней гуцульської породи, відновлення їх генофонду в Карпатах , а також застосування нових методів їх використання в гірському туризмі, гіпотерапії та вихованні молоді. Важливою складовою Свята гуцульського коня є збереження культурних традицій народів Карпат та їх широке використання в практиці і побуті.

zakarpattya.net.ua