Представники закарпатського Перечина відзначили День пам’яті угорського короля Іштвана

З 18 по 21 серпня 2011 року делегація представників міста Перечин (Закарпаття, Україна) перебувала в місті – побратимі Угорщини – Мартфю за офіційним запрошенням мера міста – доктора Кіш Едіт на відзначення одного з найбільших державних свят – День пам’яті короля Іштвана. Упродовж багатьох століть день 20 серпня угорці святкують як день Незалежності своєї держави.

Делегацію Перечина очолила міський голова Мирослава Гуранич , а до її складу увійшли депутати міської ради, члени виконкому, представники громадських організацій та учасники молодіжного естрадного ансамблю «Сюрприз», які нещодавно повернулися зі Смітсоновського фольклорного Фестивалю в США.

Місто Мартфю знаходиться на півдні Угорщини за 18 км від м.Сольнок – одного із обласних центрів країни. Це невелике робітниче місто з’явилось в 1957 році для повноцінного функціонування славнозвісної чеської фірми по виробництві взуття – «Батя». Розташування вулиць, інфраструктура міста має певну схожість з Перечином. Історія розвитку Мартфю на протязі другої частини минулого століття і його сьогодення ідентична з нашим містом.

Програма перебування офіційної делегації була різноманітною і цікавою. Перечинці ознайомились з визначними місцями Мартфю, його мешканцями та діяльністю мерії міста. Разом з делегацією м.Перечин, участь у святкуваннях брали делегації з міст-побратимів Румунії та Польщі.

В рамках святкувань державного свята , мерія міста проводила вечір інтернаціональної дружби, урочисте нагородження кращих представників міста, освячення нового врожаю хліба, святковий концерт, масові гуляння , салют.

Виступ ансамблю «Сюрприз», який презентував Закарпатську культуру на святкуваннях національного свята, був дуже успішним і тепло прийнятий глядачами, повідомила Олеся Хропіна, учасник делегації.

“Час Закарпаття”

karpatnews.in.ua