Мукачівець став кращим сумоістом України

Популярна японська боротьба сумо в Україні тільки приживається, в Закарпатті, зокрема, лише недавно було створено обласну федерацію з боротьби сумо, яку очолив ужгородець Володимир Тарахоня.Він і звернувся до свого мукачівського товариша, голови обласної федерації з пауерліфтингу Івана Дрогобецького з проханням підібрати мукачівських силачів для участі в Ялтинському кубкові України з сумо. Оскільки через візові перепони наші силачі не зуміли поїхати на чемпіонат Європи в Чехію, то пропозицію сумоїстів прийняли.

Отож, Закарпаття в Ялті представляли чотири спортсмени, троє з яких – мукачівці. Так, приміром, неодноразовий чемпіон області і призер чемпіонатів України з пауерліфтингу, майстер спорту Євген Жеребак досі про сумо тільки чув. Але в Ялті наш земляк ніби граючись перемагав одного суперника за іншим. А у фіналі Євген  здолав чемпіона Європи вінничанина Олександра Верасюка і став першим чемпіоном України з сумо у найважчій ваговій категорії. Залишається додати, що мукачівець на 35 кілограмів легший за Верасюка. Тренером нашого чемпіона є Іван Дрогобецький.
 
У ваговій категорії до 95 кг. також не було рівних вихованцю майстра спорту міжнародного класу Івана Кукушкіна мукачівцю Івану Волосу. Також виступаючи вперше в цьому виді спорту, ужгородець Євген Прозор здобув  бронзову медаль, поступившись, до речі, в півфіналі своєму земляку Жеребаку. У боротьбі за «бронзу» він переміг майстра спорту міжнародного класу з Сімферополя.

mukachevo.net