На Виноградівщині освятили нову школу

Того недільного дня біля одного з корпусів Великокомятівської одинадцятирічки зібралося багато люду. Це мешканці присілка Завадка прийшли на освячення оновленої будівлі початкових класів.Тут лише два класні приміщення і діти навчаються у дві зміни, але для сельчан вони дуже необхідні, оскільки щоранку відводити школяриків у основний корпус за три кілометри незручно. А на обід у шкільну їдальню хлопців та дівчат відвозить шкільний автобус. Для 50-ти школярів зерна добра та знань засіває шестеро вчителів. Цьогоріч вперше за шкільні парти сіло лише п’ятеро школярів.
 
Та вчителі кажуть, що наступного року першокласників буде більше. За словами директора ЗОШ Надії Копчі, навчати тут діток було дуже небезпечно, адже приміщення було у аварійному стані. З державного бюджету виділили понад 100 тис. грн. За ці кошти перекрили дах, вікна та двері замінили на пластикові, добудували вчительський кабінет, поштукатурили, звели котельню. На містку встановили металеві поручні, відремонтували огорожу.
 
А от косметичний ремонт класних приміщень зробили власними силами. Освятили школу священики двох релігійних конфесій Свято-Вознесенського храму – православний протоієрей о. Василій Похилець та греко-католицький о. Іоан Тернинко. Вони побажали учням бути слухняними, добре вчитися, аби стати премудрими, як Соломон, і зростати взірцевими християнами, а вчителям – наснаги та терпіння на їх нелегкій освітянській ниві. Від імені батьків Володимир Костак подякував директору школи, депутату райради Надії Копчі, завдяки якій ця старенька будівля нарешті стала окрасою Завадки.
 
А от вчителька-пенсіонерка Марія Ониська, яка в цій маленькій школі пропрацювала 34 роки, повідала історію альма-матер, перший дзвоник у якій пролунав у 1937 році. Від імені сільського голови Наталії Костелеби-Веремчук, сільради та депутатського корпусу депутат Єлизавета Пак висловила подяку директору школи та керівництву району і подарувала учням дошки, глобуси та м’ячі.

mukachevo.net