100 тисяч росіян простилися з загиблими хокеїстами “Локомотива”

100 тисяч людей, зокрема, прем’єр Росії Володимир Путін, прийшли попрощатися із загиблими в авіакатастрофі Як-42 хокеїстами “Локомотива”. Церемонія прощання пройшла у льодовому палаці Ярославля.У Києві сьогодні ховають українських хокеїстів Данила Собченка та Віталія Анікеєнка. Похорон українця Олександра Вьюхіна відбудеться в Омську.

В авіакатастрофі під Ярославлем вижили тільки двоє людей. Один із них, хокеїст Олександр Галімов перебуває у вкрай тяжкому стані.

З хокеїстами “Локомотива” прийшли попрощатися 100 тис. людей. Серед них багато молодих фанатів хокейного клубу, які буквально захлиналися сльозами.

Тисячі люди, які стояли у черзі біля входу в льодовий палац “Арена-2000”, не встигли підійти до трун з тілами загиблих.

Люди перед льодовим палацом аплодували й гукали “Локо! Локо! Локо!”. З динаміків лунали гудки локомотива.

Десятки людей, здебільшого родичі загиблих, звернулися за допомогою до психологів, які чергують у льодовому палаці. Психологи поки допомагають попередити істерику тільки легкими мікстурами з трав.

“Наше завдання попередити, щоб не було якихось масових реакцій, з якими буде складно впоратися”, – розповіли психологи.

Рух у місті обмежено, людей просили приїжджати до “Арені-2000” на марштурках і автобусах.

Після церемонії прощання тіла повезли на Леонтьєвський цвинтар. Транспорт туди не пропускатимуть, і навіть тих, хто прийде пішки, теж не пустять до могил.

Нагадаємо, що літак Як-42, на борту якого перебували члени хокейної команди “Локомотив”, розбився 7 вересня при зльоті з аеропорту під Ярославлем. Загинули 43 людини.

Залишаються непізнаними тіла хокеїстів “Локомотива” Роберта Дітріха і Павла Траханова, а також командира екіпажу Як-42 Андрія Соломенцева.

tsn.ua