Ужгородці об’єдналися, щоб зберегти архітектурне обличчя міста

Напередодні Дня міста у соціальній мережі Фейсбук ужгородці створили групу під назвою «Відкрите звернення ужгородців до головного архітектора», у якій вимагають невідкладно ініціювати скликання громадських слухань на тему збереження історичної частини Ужгорода.

Ця ідея об’єднала вже майже 350 небайдужих ужгородців, – повідомила  Вікторія Рижова, ініціаторка руху за збереження архітектури міста.

Організатори акції склали петицію до міського голови та головного архітектора від імені територіальна громади міста. У ній винесено шість основних положень, які вимагають від влади. «Потрібно визначити охоронну зону у центрі міста. Розписані кілька положень, зокрема, просимо міську раду переглянути порядок розміщення вивісок у місті Ужгороді, також йдеться про заміну вікон пластикових на дерев’яні у старій частині міста. Всіх, кому насправді, а не лише у Фейсбуці, не байдуже наше місто, чекаємо у вівторок, 13 вересня о 14.30 на площі Театральній для участі у ході вулицею Корзо до міської ради для вручення меру та головному архітектору петиції з підписами», – каже Вікторія Рижова.

Члени групи “Відкрите звернення ужгородців до головного архітектора” активно розповсюджують інформацію різними закладами, вже зібрано суттєву кількість підписів. У день ходи на площі Театральній кожен охочий зможе поставити свій підпис під петицією. Учасники триматимуть спеціально роздруковані фотографії, на яких зображено занедбані частини Ужгорода.

ЗІК

karpatnews.in.ua