Як “Чічарронес” з днем народження вітали

У п’ятницю, 9 вересня, відбулось святкування третього дня народження однієї із найпотужніших та найкреативніших молодіжних тусовок Закарпаття — “Чічарронес шатор”.

Вечірка проходила у стилі культового серіалу “Друзі” і зібрала насправді велику кількість друзів та шанувальників, які були в одязі із символікою міста Нью-Йорк або Chicarrones Shator.. Крім того, це був останній “Чічаронес” купального сезону, проте знайшлись сміливці, які не побоялися залізти у воду і поплавати у басейні під відкритим небом.
 
Вітали іменинників гурти “KEAS” та “ТРИСТА8ІСІМ”, а також дівчата з фаєр-шоу. У розпалі вечірки організатори розтрощили саморобного “бичка” (так, як на символіці промо-групи), наповненого цукерками.
 
Про ствонення та розвиток вечірки інтернет-виданню Закарпаттю онлайн розповів один з організаторів Тудор Кілару:

— Тудор, як започаткувався “Чічаронес”?

— Все почалось з того, що ми з друзями грали у стрітбол і вибороли перше місце, а потім вирішили це відзначити якоюсь вечіркою. Тому перша паті “Чічаронес” виникла спонтанно. Ми взяли назву з одного латино-американського трека, а після приїзду із фестивалю Сіґет додалася назва “шатор”. На першій вечірці було бизько 20-30 осіб. Нам сподобалося робити такі вечірки, і вже наступні налічували 100 і більше осіб, а на минулій нас було близько 500.

— Коли саме відбулась перша вечірка і що означає назва “Chicarrones Shator”?

— Перша вечірка відбулася 28 серпня 2008 року. А “Chicarrones Shator” — це промо-група, яка влаштовує публічні вечірки, які до смаку як організаторам, так і учасникам. Ми пропагуємо не клубну музику, яка не лунає на всіх радіостанціях, але звучить на всіх європейських фестивалях і її обожнює молодь закордоном. Ми робимо певні тематичні спрямування в наших вечірках, створюємо певну атмосферу, запроваджуємо різний дрес-код, готуємо перформанси — все для того щоб людям, які приходять, було весело і цікаво, як нам. Якщо говорити про назву, то “чічаронес” – це, як виявилось, страва мексиканської кухні, яка являє собою щось схоже на українські шкварки, але зовсім інші, їх багато різновидів, їдять їх під соусом як закуску. А “шатор” (з угорської)  це, типу, великий намет, під яким відриваються ті, кому подобаються наші вечірки.

— Хто входить в організаторський колектив?

— Безпосередньо нас троє — це Іржик 33, Кул ді (Kool d) і я. Але нас набагато більше, бо у нас є армія прихильників, друзів, які завжди нас підтримують і допомагають. Тому весь кістяк — це близько 10 осіб.

— З якими проблемами стикалися за час своєї діяльності?

— Негативним моментом було непорозуміння із правоохоронними органами. Це сталося цього року. Але нам вдалось вийти із цієї ситуації з честю, тому що правда і справедливість перемогли. Але головний недолік — це те, що в Ужгороді немає закладу, який би прийняв під своїм дахом нашу промо-групу з нашою публікою. Клуби нам відверто не підходять, бо ми орієнтуємося на людей творчих, креативних, котрі весь час у пошуці. Нам доводиться весь час блукати від закладу до закладу, що створює нам незручності.

— Чим пишаєтесь?

— Здобутків багато. Це величезна кількість тематичних вечірок, участь у “Карпатському протязі” разом з гуртами “Кораллі”, “Фліт” і “Гуцул Каліпсо”, також ми часто брали участь у різноманітних соціальних акціях. Крім того, ми започаткували вечірки під відкритим небом, на зразок американських pool party. За ці три роки ми маємо певний контингент людей, котрі за будь-яких обставин приходять на наші вечірки і це тішить нашу душу, розум і серце.

Також варто зазначити, що Ужгород став зовсім не схожим на інші міста України в плані того, що тут молодь відпочиває на рівні тих європейських фестивалів, на які ми рівняємося.

— На що можуть розраховувати ваші шанувальники у наступному сезоні?

— Наступний сезон, чесно кажучи, викликає у нас велику кількість запитань, бо так складається доля, що, можливо, деякі з нас поїдуть і невідомо, коли повернуться. Тому після сьогоднішньої вечірки ми зробимо паузу на невідомий термін. Але ми пропагуємо розповсюдження “Чічеронес” по Україні, власне 10 вересня ми спільно з гуртом “ТРИСТА8ІСІМ” будемо грати в Івано-Франківську. Також хочемо зробити вечірку у Львові. Але якщо ми не роз’їдемось, то через місяць організуємо вечірку “стьобного” характеру в стилі кабаре, котру вже давно запланували.

— Тудор, на останок, скажи кілька слів прихильникам “Чічаронес”

— “Чічаронес” — це не я, Іржик і Кул ді, а це всі наші друзі і ті люди, котрі приходть на наші вечірки. Вони сміливо можуть називатися “Чічаронес”.

zakarpattya.net.ua