Прийомна сім’я – важливий осередок держави

У малому залі засідань райради і РДА відбулась подія, яка, наче в фокусі лінзи, відображає боголюбиву сутність, високу духовність і мораль, щирість та співчутливість багатьох верховинських сімей. Йдеться про зустріч представників прийомних сімей з головами РДА і райради, відповідно Василем Щурем та Іваном Яремою, а також групою взаємопідтримки та співпраці з ними з числа спеціалістів районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Вступним словом важливий захід відкрила директор вищеназваного центру Наталія Тимощук, яка ознайомила учасників наради-навчання з досягненнями прийомних сімей у справі навчання і виховання прийомних дітей, охарактеризувала проблемні питання, з якими вони зустрічаються в ході розвитку благородної справи. Вона ж зазначила, що останні роки кількість прийомних сімей зросла до шести, в яких на сьогоднішній день виховується 8 сиріт. Оскільки нарада-навчання проходила у формі діалогу: представниці даних сімей поділились досвідом, знаннями розвою цієї справи, а працівниці центру ознайомили їх відповідно з можливостями всесторонньої підтримки у справі навчання і виховання цих дітей, наданням їм пільг згідно з буквою закону.

Так, головний спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Лізак у своєму виступі розповіла про основні складові розвитку сімейних форм навчання і виховання дітей-сиріт. А зав. сектором опіки та піклування центру Світлана Демко — озвучила види державної соціальної допомоги прийомним сім’ям та щорічної звітності щодо функціонування прийомних сімей в районі. У виступі головного спеціаліста відділу охорони здоров’я РДА Ярослави Янчик йшлося про оздоровлення дітей із прийомних сімей минулого літа, а спеціаліст-психолог відділу освіти РДА Оксана Маслей висвітлила необхідні умови для забезпечення належного виховання та розвитку прийомних дітей.

Відтак керівники району Василь Щур та Іван Ярема висловили щиру вдячність присутнім представникам прийомних сімей з Майдану, Негрівця та Міжгір’я за їх воістину благородні, духовні і високоморальні вчинки у справі навчання і виховання дітей-сиріт — майбутніх розбудовників незалежної України. Побажали їм також щастя, здоров’я, щирої любові до дітей, добрих намірів, а за нагальних потреб з розв’язання проблемних питань звертатись до дирекції районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, владних структур Міжгірщини.

Василь БЕЛЕНЬ

mizgir.com.ua