Саакашвілі заявив, що у нього прекрасні стосунки з Януковичем

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що у нього прекрасні стосунки з Віктором Януковичем, а також зазначив, що у судових процесах над екс-прем’єром України Юлією Тимошенко та колишнім головою МВС Юрієм Луценком слід дотримуватися норм як внутрішнього права, так і міжнародного.

“У мене чудові стосунки з Віктором Федоровичем! Навіть коли він був в опозиції, я приїжджав до Києва і з ним зустрічався. Бував у нього в заміському будинку”, заявив він в інтерв’ю Сегодня.

“До речі, я ніколи не робив із цього секрету. Усі мої друзі, у тому числі й екс-президент Віктор Ющенко, знали про те, що я підтримую стосунки з його головним політичним опонентом. Як це і повинно було бути. Адже мова йде про відносини між народами України та Грузії. А такі відносини не грунтуються на кумівстві або спорідненості”, – додав він.

Крім того, Саакашвілі прокоментував хід судового процесу над Юлією Тимошенко. “Я спілкувався, природно, і з Тимошенко, і з іншими українськими політичними діячами. Але багато речей Україні потрібно вирішувати самостійно. Грунтуючись на верховенстві права (як внутрішнього, так і міжнародного) та враховуючи міжнародні реалії”, – заявив Саакашвілі.

За його словами, влада Грузії в цьому питанні діяла “дуже жорстко і не церемонилася”: “Після Революції троянд притягнули до відповідальності за корупцію не лише політичних діячів з колишнього уряду (кілька міністрів, голову контрольної палати та членів сім’ї президента), але і багатьох членів нашої команди. У тому числі міністра, заступників міністрів та мерів міст, а також чотирьох депутатів парламенту від правлячої партії”.

Причому він заявив, що “наш підхід не був заснований на політиці”. “Пішли під суд і сорок з гаком суддів. А це для маленької Грузії дуже багато. Якщо брати за мірками України, вийде чотириста! Зазначу, що наш підхід не був заснований на політиці. Ми до всіх ставилися однаково: попався – значить повинен відповідати” , – заявив він.

Нагадаємо, що вчора президент ЄНП, екс-прем’єр Бельгії Вілфред Мартенс під час зустрічі з Віктором Януковичем заявив, що лідер Батьківщини Юлія Тимошенко повинна брати участь у виборах 2012 року. На думку Мартенса, одна з головних причин суду над Тимошенко – прагнення відволікти її від участі в майбутніх виборах.

ua.korrespondent.net