Усіх ужгородців запрошують стати велосипедистами

Ужгород відзначатиме Європейський тиждень мобільності змаганнями “біцігліштів” та відкриттям вело доріжки. Перелік заходів оприлюднено й організатори закликають усіх велосипедистів та просто охочих до активної участі!
Цьогоріч наше місто вперше разом з Європою проводить акцію Тиждень мобільності, яка проходить з 16 до 22 вересня і має на меті популяризацію здорових способів пересування та зменшення навантаження від приватних автомобілів на навколишнє середовище і здоров’я людей.

Власне, певні заходи, які підпадають під цю концепцію, в Ужгороді вже зроблені – так, у вихідні і святкові дні центр міста є закритим для автомобілів, натомість максимально сприятливим для пішоходів та велосипедистів.

А у сам Тиждень Ужгород отримає першу вело доріжку, у місті відбудуться цікаві акції, що пропагуватимуть екологічний транспорт, як то велосипед, і комфорт та безпеку пересування містом.

У школах міста пройде низка уроків-лекцій на тему „Альтернативна мобільність” та „Безпека руху на велосипеді”, 18 вересня відбудеться Першість міста з фігурного катання на велосипеді (пл. Фенцика, 13.00). Оноснві події Тижня мобільності в Ужгороді заплановані на четвер, 22 вересня, і серед них акція “Спалюй калорії, а не бензин!” (усім разом робити гімнастичні вправи запрошують на наб. Слов’янську о 12-ій), Акція “Живі вулиці” (діти малюватимуть на асфальті на тему альтернативної мобільності, Слов’янська набережна, 13.00), з 14-ї там же відбудуться велозмагання з їзди з перешкодами “Обережний велосипедист”.

Європейський тиждень мобільності в Ужгороді не обмежиться короткочасними акціями, а дасть старт тривалим проектам, які сприятимуть перетворенню Ужгорода на місто, комфортне для велосипедистів. Так, об 11-ій годині на набережній Незалежності урочисто відкриють першу в місті велосипедну доріжку. І, як і анонсувалося, 22 вересня Ужгород вперше проведе акцію “День без авто” – для початку в місті для автомобільного руху буде перекрита вся Слов’янська набережна з 10 і до 16-ї годин, – інформує прес-служба міської ради.

Прес-служба Ужгородської міськради